Jedni grade, drugi ruše

Web stranica Projekta Velebit je u svega 4 mjeseca svog postojanja, srušena već dva puta.

0
449

Ako u Projektu Velebit vidite instrument za ostvarenje svih onih ciljeva koji su pobjedom u Domovinskom ratu morali biti ostvareni a nisu, podržite ga na sve načine na kojima je to vama moguće, moralno i materijalno i nikakavi hackeri, niti oni koji nam se prijete jer ugrožavamo kopanj na kojemu se prežderavaju, neće nam moći ni pera odbiti. Nitko na ovom hrvatskom tlu nema veća prava od nas i nitko ovdje nije jači od nas, ako smo svjesni svoje snage, ako znademo što ćemo i kako ćemo i ako smo zajedno, a to su temeljni ciljevi Projekta Velebit. Velebit je tu da štiti i zastupa sve što je hrvatsko: obespravljeno, zanijekano, opljačkano, izdano, lažirano, iskrivljeno, otuđeno, zanemareno, poniženo i pogaženo.     

Našim čitateljima a posebno redovnim čitateljima i najviše sumpatizerima i članovima Projekta Velebit, dužni smo pojasniti razloge i posljedice ovakvih napada kakav se dogodio u subotu 08. travnja.

Projekt Velebit je legalna udruga, osmišljena, ne kao organizacija jedne specifične hrvatske skupine, kao što su braniteljske udruge, udruge vezane uz ovrhu, pokrajinske, ideološke, vjerske ili bilo koje druge skupine, koje okupljaju Hrvate povezane nekim specifičnim zajedničkim nazivnikom, zajedničkom potrebom, pogodnošću ili nepogodnošću u hrvatskom društvu.

Projeket Velebit je u tom smislu sličniji nekim udrugama, kojima stoji nasuprot, a koje su tu da se suprotstave svemu što je hrvatsko, svemu što je nacionalno i promoviraju sve što ide na štetu ovog naroda i ove države. Nasuprot njih, Velebit je tu da štiti i zastupa sve što je hrvatsko: obespravljeno, zanijekano, opljačkano, izdano, lažirano, iskrivljeno, otuđeno, zanemareno, poniženo i pogaženo.

U svom Nacrtu programskih načela Projekt Velebit ne iznosi detalje svog rada, ali dovoljno jasno pokazuje kakvu Hrvatsku teži ostvariti. Za ostvarenje tih općih, a ne samo specifičnih ciljeva, postoje mnoga polja djelovanja, ali taj rad se uvjek odnosi na cijelu Hrvatsku i na sve Hrvate, domovinske ili iseljene, u svim oblicma kojima se riječ Hrvat može definirati: etnički, genetički, politički ili kako god se netko osjeća Hrvatom i Hrvatsku smatra svojom domovinom.

Takav program, kad bi stekao značajnu podršku širih slojeva hrvatskog naroda, ugrozio bi mnoge koji su se na štetu Hrvatske i nezinog naroda okoristili i koriste se. Mnogi od njih su se za ostvarenje takvih svojih ciljeva, pozicionirali u vlast ili pri vlasti.

Mnogi dobronamjerni Hrvati postavljaju pitanje: “Što je to Projekt Velebit?” Većina onih koji bi se njegovim rastom našli ugroženi, znadu što je to. Već u samim počecima, u vrijeme uspostave ove udruge, dobili smo njihovu jasnu poruku: “Ili ćemo vas kontrolirati, ili ćemo vas uništiti.”

Ako želimo uspjeti, mi ne možemo dozvoliti ni jedno ni drugo.

Da bi mogao proširiti svoj utjecaj, Projektu Velebit su potrebni medijski instrumenti, kako web stranica tako i oni koji su u fazi formiranja i uskoro će ugledati svjetlo dana. Blaga najava jednoga od njih, prepoznatljiva je u video-produkciji satiričnog spota Dnevni SHOWinist.

Web stranica, međutim, nije novinski portal, nije joj cilj da zabavlja ili da informira isključivo o onome što se događa, ili što drugi rade. Web stranica je namijenjena promovirati program Projekta Velebit i sve ono izvan njega što se poklapa s njegovim nacionalnim programom.

Cilj web stranice, također, nije samo da informira, nego da pojasni i zašto se nešto događa i ako se događa nešto protiv hrvatskih interesa, kako bi se to moglo zaustaviti.

Znajući da će se svojim nastupom u javnost, web stranica Projekta Velebit naći na udaru, poduzeli smo sve mjere da spriječimo rušenje, koliko god je to moguće, a ako se dogodi, da u tom procesu nikakva šteta ne može biti načinjena organizaciji, osim što sat ili dva neće biti u eteru. Zahvaljujući hrvatskoj nesreći, da smo raseljeni svuda po svijetu, Projekt Velebit funkcionira kao organizacja i domovine i iseljeništva pa tako i njegova web stranica, kroz jedan od najsigurnijih providera na svijetu, sa serverima na tri kontineneta, sa kapacitetom da čim jedan od njih bude provaljen, drugi nastavi funkcionirati i jedini razlog zašto se može dogoditi da na stranicu nema pristupa za nekoliko sati, je ako se to dogodi u pola noći i naši tehnički voditelji do jutra ne pronađu što se dogodilo. Ni najveći i najsigurniji svjetski elektronski sustavi poput Pentagona, ne mogu se obraniti od hackinga, a u našem susjedstvu se nalaze neki od najsposbnijih hackera na svijetu.

Na našoj stranici ne postoji ništa osim onoga što je na njoj objavljeno i svima vidljivo i nitko ne može doći ni do kakavih drugih informacija, osim što nas može zatvoriti na nekoliko sati.

I na kraju, ako u Projektu Velebit vidite instrument za ostvarenje svih onih ciljeva koji su pobjedom u Domovinskom ratu morali biti ostvareni a nisu, podržite ga na sve načine, na koje je to vama moguće, moralno i materijalno i nikakavi hackeri, niti oni koji nam se prijete jer ugrožavamo kopanj na kojemu se prežderavaju, neće nam moći ni pera odbiti, jer nitko na ovom hrvatskom tlu nema veća prava od nas i nitko ovdje nije jači od nas, ako smo svjesni svoje snage, ako znademo što ćemo i kako ćemo i ako smo zajedno, a to su temeljni ciljevi Projekta Velebit.

Prethodni članakDnevni SHOWinist: Sarajevska Deklaracija za jezikov čušpajz
Sljedeći članakHVO u Domovinskom ratu (video)