Može slijepa hrvatska vlast u Zagreb u “prijateljsku” posjetu ponovo dovesti i Vučića i Dodika i dati im da pred punim sazivom Hrvatskoga sabora održe govore saborskim zastupnicima, značajnije nego što to mogu Šimpraga i Jeckov, ali to neće pomoći iluzornom procesu pomirenja dobra i zla, nego će samo ubrzati srpski četverofrontalni vojni pohod na balkanske vjetrenjače, s predvidivim rezultatom.

Autor: Dinko Dedić

Na prijeteći nastup SDSS-ove zastupnice Dragane Jeckov u Hrvatskom saboru, odgovorila je na svom Facebook profilu Sandra Rapčak, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Nastup Dragane Jeckov nastavlja se na raniji emocionalno nabijeni govor također SDSS-ove zastupnice Anje Šimprage također u Hrvatskom saboru.

Ovakvim nastupima se ofenzivna srpska antihrvatska politika, koja se povijesno provodi kombinacijom patničkog prikazivanja vlastite sudbine i agresivnih prijetnji “krivcima”, što se već godinama provodi na srpskoj političkoj pozrnici, uključujući i srpsku Narodnu skupštinu, preselila i u Hrvatski sabor, što je bio predvidiv scenario i rezultat agresivnog programa Srpske akademije nauka, a s hrvatske stane, ne defanzivnog, nego kapitulantskog odnosa hrvatskih vlasti prema srpskoj hladnoratnoj agresiji drugim sredstvima. Iako je globalni Hladni rat nakon 90-ih dobrano splasnuo, na Balkanu se on nastavlja nesmanjenom žestinom – na Balkanu još ni Drugi svjetski rat nije završio.

Hrvatska sreća a srpska zasluga je, kao i prošlom ratu, da srpska opsjednutost “bogomdanim” pravima širiti se u svim smjerovima, hladnoratovsku agresiju otvara na četiri fronta istovremeno: prema Kosovi, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj paralelno. Hitlerovoj pomućenoj pameti pripisuje se odluka o ratu na dva fronta, čiji ishod nije odlučen 1945. nego već pri kraju 1941. (što hrvatsko političko vodstvo tog vremena nije shvatilo), pa onda postaje savim jasno gdje će to na kraju dovesti Srbiju sa svoja četiri fronta.

Može slijepa hrvatska vlast u Zagreb u “prijateljsku” posjetu ponovo dovesti i Vučića i Dodika i dati im da pred punim sazivom Hrvatskoga sabora održe govore saborskim zastupnicima, značajnije nego što to mogu Šimpraga i Jeckov, ali to neće pomoći iluzornom procesu pomirenja dobra i zla, nego će samo ubrzati srpski četverofrontalni vojni pohod na balkanske vjetrenjače, s predvidivim rezultatom.

https://www.facebook.com/pavlicekmarijan/videos/329165494836908

Marijan Pavliček, saborski predstavnik Hrvatskih suverenista, iskoristio je svoju priliku, sa saborske govornice ukazati na nesrazmjer pažnje i pijeteta koje Hrvatska vlada pokazuje prema rijetkim stradanjima srpskog stanvništva, za razliku od masovnih zločina počinjenih prema hrvatskom narodu i istom prilikom pročitati izjavu Sandre Rapčak:

Sandra Rapčak sa slikom ubijenog oca.

“Zastupnica u Hrvatskom saboru iz SDSS-a (iz Negoslavaca – selo do Vukovara) danas priča o ustaškim ulicama diljem Republike Hrvatske.. Za dotičnu bi upravo na današnji dan postavila nekoliko pitanja:

Kada će ista priznati i krenuti javno pričati o zločinima i zločincima iz svojeg sela koji su mučili, silovali i ubijali Hrvate i ostalo ne-srpsko stanovništvo?

Kada će ista priznati i javno reći da su upravo u Negoslavcima bili logori ili takozvani “kućni pritvori” u kojima su se činili gore navedeni zločini i ispitivanja?

‘Poštovana’ zastupnice,

Upravo na današnji dan 1991.godine moja obitelj i ja odvedeni smo iz našeg sela (Sotin) u vaše selo (Negoslavci) gdje smo 2 dana ispitivani i mučeni. Gdje su moju majku silovali vaši sunarodnjaci. Vaš sunarodnjak je rekao tada da se mog tatu stavi na prvo mjesto za ubijanje! Upravo vaši mještani su odveli mog tatu na današnji dan i ubili ga. Njegove posmrtne ostatke do dana današnjeg nismo pronašli. A vaši sumještani jako dobro znaju istinu o tome. Kada ćete o tome pričati u Hrvatskom saboru? U vašem selu su mnogi ubijeni. Većinu i dalje tražimo. 

Kako vas nije sramota pričati o nazivima ulica u našoj domovini, a u isto vrijeme prešućivati zločine koje su činili vaši mještani i sunarodnjaci?! Jer i prešučivanje je isto zločin. A svi dobro znamo da Negoslavci nisu New York i da svi znate sve!! 

“Poštovana” zastupnice, sramite li se kada se pogledate u ogledalo? Bojite li se Božjeg suda?

Ako do sada niste, mislim da je krajnje vrijeme da toga postanete svjesni. Svakog od nas čeka Božji sud i pravda.”   

Prethodni članakPodcast Velebit – Antifašizam u Hrvata:
Fašističko đubre se učlanjuje u klub antifašista
Sljedeći članakKad bi se hrvatske žrtve žalilo jednako
kao i srpske, Plenković, Medved i Milošević
bi cijelu godinu bili na putu
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.