Pitajte ih danas kako se osjećaju

0
658

Pogledajte veselje, optimizam, ponos i nadu u budućnost, u riječima i na licima ovih branitelja koji su pred 21 godinu oslobodili Knin. Hrvatska je onda izgledala puna energije i spremna iz pepela podići modernu, bogatu, naprednu i iznad svega samostalnu i slobodnu državu, nakon tolikih stoljeća robovanja. Kao što se nakon svih ratova i razaranja događa, tada nastaje period izgadnje i napretka.

A onda se dogodilo nešto što je zdravom ljudskom razumu teško shvatiti.

Pitajte ih danas kako se osjećaju.

Nas u Projektu Velebit ne zanima ni ljevica ni desnica, ni konzervatizam ni liberalizam, niti bilo koja druga bijelosvjetska ideologija. Nas zanima jedino kao vratiti Hrvatsku na onu točku s koje je trebalo 1995. krenuti. Zanima nas kako otkloniti sve ono što je ta očekivanja iznevjerilo i ostavilo našu Domovinu na gospodarskoj, svjetonazorskoj, moralnoj, slobodarskoj i političkoj razini balkanske životarnice, iz koje smo mislili da smo se za uvijek izvukli.
Ništa manje i ništa više!

Prethodni članakMala čela smišljaju velika načela
Sljedeći članakPočivaj u miru sine hrvatski
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.