Podcast Velebit – Davorin Karačić: Hrvatska može imati nadzor nad BiH i utjecaj na Crnu Goru i Kosovo

0
3137

Gost u Podcastu Velebit je odvjetnik Davorin Karačić, član predsjedništva Hrvatskih suverenista.

► U programu okrupnjavanja Hrvatskih suverenista, kakvi su potencijali za suradnju s Domovinskim pokretom?

► Može li prilazak Vesne Vučemilović i Miroslava Škore Domovinskom pokretu predstavljati poteškoću u zbližavanju Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista?

► Imajući u vidu sukob nastao oko izbora novog ravnatelja HRT-a, kakvi su izgledi zbližavanja Suverenista i Mosta?

► U Saborskoj je raspravi je Nino Raspudić ispred Mosta, obraćajući se Hrvoju Zekanoviću, Suvereniste nazvao primitivcima. Kako na takvim odnosima graditi zbližavanje?

► Kada bi kao kandidat za ravnatelja HRT-a bio predstavljen čovjek deset puta gori od ovoga koga je izabrao HDZ, ako bi bio lijeve ideološke orijentacije, to saborskoj ljevici ne bi smetalo.

► Može li se reći da oštre osude HDZ-a za zlo koje su oni počinili još od vremena privatizacije pa do danas, mogu poslužiti kao paravan da se zanemari daleko veće zlo koje SDP vuče još iz vremena Jugoslavije?

► Koji su razlozi za ovakav pomak u lijevo u Zagrebu? Po svršetku Domovinskog rata Zagreb je birao HDZ da bi danas na vlast stavio Možemo i njegovu ekipu s krajnje ljevice.

► Sloboda je najveće blago. Tko ju zna iskoristiti dobro će živjeti, a mi se ponašamo poput svinje – Daj nam blata i žira i to nam je dosta.

► Kako to da Možemo koji je na vlast došao socijalnim programom brige za slabije i nemoćnije, svojom prvom odlukom ukida status Majke odgojiteljice i smanjuje stipendije studentima? 

► Kolika je poilitička naivnost zagrebačkog biračkog tijela, da su ogorčeni Bandićem, Zagreb predali u ruke onima koji su još od ranije bili poznati kao hrpa neukih amatera koji stoje protiv svega što je nacionalno i hrvatsko?  

► Kako objasniti nesnalaženje zagrebačke vlasti, vidljivo iz istupa bivšeg člana Uprave Holdinga Ante Samodola?

► Zašto nova zagrebačka vlast uništava brend ‘Zagrebački Advent’?

► Koliku odgovornost pri formiranju hrvatskoga svjetonazora, iz kojega na vlast dolazi skupina poput Možemo, snosi HRT?

► Je li slučajno da su se eksplicitne upute Memoranduma 2 o potenciranju zločina iz NDH poklopile s HRT-ovom serijom o NDH?

► Je li izbor Roberta Šveba za ravnatelja HRT-a, nastavak kontinuiteta uređivačke politike HRT-a?

► Koliko su danas aktualne misli Ante Starčevića koje citira dr. Ivo Korsky: “..Svatko razuman jest i mora biti proti prevratu, pa i tako, tim svim usprkos, bijaše i sva je prilika da će još biti krvavih prevrata, jer gdje ne ide pravnim, tu ide nepravnim putem. Narod, koji je oružjem ili makar kako, samo ne svojom voljom, izgubio svoju samostalnost, mora tu samostalnost oteti bajunetama i lumbardama (topovi), ako mu je otimač dobrovoljno ne povrati.”?   

► Zašto je Hrvatska neovisna a nije nezavisna država? Smije li Hrvatska uopće biti nezavisna država?

► Zašto je Pupovac, vikao na Hasanbegovića kad je rekao da su BiH i Hrvatska jedna cjelina?

► Bi li hrvatski političari na takav nastup Pupovca, trebali drugačije reagirati od Hasanbegovića?

► Ovih je dana u Korenici jedan Srbin napao Hrvata psujući mu majku ustašku i prijetio mu bombom: “Sve ću vas pobiti, majku vam j… ustašku, bombu ću vam baciti, ja sam četnik, j… vas onaj tko vas je doveo tu”. Kako to da je taj slučaj u medijima bio jedva vidljiv?

► Nakon nedavne smrti admirala Branka Mamule u javnost su izašle informacije da je susret Tuđman Milošević u Karađorđevu, gdje se po nekima dogovarala podjela BiH, tajno snimala JNA. S obzirom da taj tonski zapis nije ugledao svjetlo dana, je li to svojevrsni demanti tih navoda da se tamo dogovarala podjela Bosne i Hercegovine?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


&nbsp

Prethodni članakStrpljivost i postojanost, ali ne čekanje
Sljedeći članakPodcast Velebit – Velimir Ponoš:
Živimo posljednja vremena ove naše zapadne civilizacije