Podcast Velebit – Diana Glasnova: Može li oporba pobijediti HDZ?

0
1644

Gošća u Podcastu Velebitu je Diana Glasnova, vanjska dopisnica bugarske državne novinske agencije BTA iz Hrvatske.


 Oporba koja brani ovakav DORH koji ušutkava kritičare četništva ili do iznemoglosti optužuje branitelje koji su branili Hrvatsku te im nameće plaćanje odštetnih zahtjeva obiteljima stradalih agresora na Hrvatsku, kakva je to oporba? Čije interese zastupa takva oporba?

Medijske usporedbe Hrvatske sa Srbijom.

Turudić kao “tužitelj opasnih namjera” – za koga su opasne?

 Sjetimo se bivšeg predsjednika Josipovića koji tadašnjem veleposlaniku Srbije u Zagrebu Radivoju Cvetičaninu donosio hrestomatiju dokumenata kako bi se optuženi Srbi lakše pripremali svoje obrane, ali bilo je tu i materijala vezano uz tužbu Hrvatske?

 Uloga tzv. HND-a u hrvatskoj politici?

HND šalje nekakve presude Bujici, ali ih ne zanima zabrana njerzinog emitiranja. HND je udruga građana koja je sama sebe proglasila nadležnom za rad nekih drugih građana. Kako to da ih nije zanimala presuda kojom je novinar M. J. osuđen na zatvorsku kaznu?

Sjetimo se brojnih blamaža HND-a od prepiljenih šarafa do potpune političke pristranosti. Svaka pristranost je afera, činjenje ili nečinjenje prema određenom političkom modelu. Novinarka provali u privatni stan, zaplaši djecu koja su bila u stanu i onda dobije nagradu od tog HND-a.

 Tko je Tucker Carslon, konzervativni, desničarski itd.. Stavljaju li se takvi atributi i kod ostalih važnih novinarskih uradaka, intervjua, velikih priča, otkrića i sl.?

SMS tekstovi su postali nova novinarska forma. To nije istraživačko novinarstvo.

Kako to da nikoga ne zanima u kojem je dijelu sustav šupalj kad već godinama propušta informacije i to samo neke?

Zar nije to tema tko, zašto, odakle i kako netko plasira informacije novinarima? Radi li se tu o političkim, kriminalnim, ili nekim drugim interesnim lobijima. Rade li to neke političke stranke sukladno vlastitoj strategiji političkog marketinga prema kojoj se na taj način ocrnjuje političku konkurenciju? 


KAKO NARUČITI KNJIGU
“HRVATSKA NA MUČILIŠTU”

Za narudžbu četvrte knjige iz naše Edicije Velebit “Hrvatska na mučilištu“ autora Rudolfa Horvata, tvrdo ukoričene i otisnute na 400 strana, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 44 eura. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dobar indikator vrijednosti knjiga u izdanju Edicije Velebit jest informacija da su dosad izdane knjige Edicije Velebit uvrštene u Kongesnu knjižnicu u Washingtonu.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma” autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 41 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakPodcast Velebit – Željko Glasnović:
Hrvatska je u raljama duboke udbaške države
Sljedeći članakOvim imenovanjem A.P. je dobio snažan vjetar u leđa: Sad su drugovi malo u šoku