Podcast Velebit – Domagoj Pintarić:
Država ‘hapsi’ djecu zbog pjevanja

0
2875

Gost u Podcastu Velebit je podcaster i stand up komičar i član Projekta Velebit Domagoj Pintarić.

Bojite li se ustaša?

Zašto se već danima u udarnom Dnevniku HRT-a po petnaest minuta izvještava o navijačima koji pjevaju ustaške pjesme?

 Ako su mladi budućnost Hrvatske, zašto od njih vlast stvara neprijatelje?

Uvijek su stadionske pjesme i parole najavljivale političke promjene. Sjetimo se 1989. godine kada su Dinamovi navijači izvikivali ‘BBB za HDZ’?

Kakva je ovo demokracija u kojoj postoji sloboda govora pa tako i pjevanja ali samo za neke vrste pjesama?

Da navijači zapjevaju ‘Po šumama i gorama’, bi li ih onda “hapsili”?

Poznato je da se ono što se zabranjuje najviše širi među ljudima. Zašto onda vlast ide tako tvrdo na klince koji pjevaju ustaške ili kakve god pjesme?

Jesu li Milanović, Plenković i Pupovac, a ranije Josipović, Mesić i drugi, prikriveni zagovaratelji povratka ustaštva pa zato radikaliziraju mlade u Hrvatskoj?

 Kakva je to vlast koja noću zamaskirana provodi neke svoje zakone i štema natpis ‘Za dom spremni’ sa spomenika IX bojne HOS-a?

Tko su Ivica Puljak i Bojan Ivošević? Jesu li oni prikriveni ustaše koji namjerno kroz revolt nastoje radikalizirati Splićane, ili su samo nedorasli dužnostima koje obnašaju?

 Tko je podigao spomenik Miljenku Smoji u Splitu i hoće li uskoro i četnicima dignuti spomenik?

U četvrtoj knjizi Edicije Velebit ‘Hrvatska na mučilištu’ opisano je kako su nakon teškog progonstva, ustaše došli na vlast u Hrvatskoj. Žele li današnji vladajući ovakvim mjerama strogoće izazvati isti učinak?

 Zašto vlast tjera policiju da se bave djecom na stadionu umjesto migrantima koji u hordama svakodnevno bez ikakve kontrole prolaze  Hrvatskom i to u okolnostima međunarodne krize terorizma i potencijalnih velikih ratnih sukoba?

 Nalazi li se svijet u sličnoj situaciji kao tridesetih godina prošlog stoljeća kada su se pojavile razne radikalne političke ideje i zašto naši vladajuće ne primjenjuju poučak da je ‘Povijest učiteljica života’?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“HRVATSKA NA MUČILIŠTU”

Za narudžbu četvrte knjige iz naše Edicije Velebit “Hrvatska na mučilištu“ autora Rudolfa Horvata, tvrdo ukoričene i otisnute na 400 strana, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 44 eura. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dobar indikator vrijednosti knjiga u izdanju Edicije Velebit jest informacija da su dosad izdane knjige Edicije Velebit uvrštene u Kongesnu knjižnicu u Washingtonu.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma” autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 41 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakAko više nema Schengena, onda nam vratite i kunu
Sljedeći članakHrvatska Vlada osuđuje četništvo u Srbiji, dok ga u Hrvatskoj godinama podržava