Podcast Velebit – Goran Macura: S 80 plakata pozvao sam Hrvate pravoslavce da se na popisu stanovništva ne plaše reći tko su i što su

0
3066

Gost u Podcastu Velebit je Goran Macura, hrvatski branitelj pravoslavne vjeroispovjesti, ratni veteran 113. šibenske brigade HV-a i osnivač Udruge hrvatskih pravoslavnih branitelja.

► Kako je došlo do postavljanja 80 plakata kojim poziva Hrvate pravoslavce da se na popisu stanovništva ne boje izjasniti tko su?

► Je li bilo problema oko postavljanja tih plakata?

► Zašto zastupnici iz SDSS-a misle da je taj plakat uperen protiv njih?

► Tko su hrvatski pravoslavci?

► Je li na početku Domovinskog rata imao ponudu od pobunjenih Srba da se njima priključi?

► Kako je došlo do osnivanja Udruge hrvatskih pravoslavnih branitelja?

► Što kažu državne institucije? Je li jednako neprijateljski odnos kao i prema HPC-u?

► Prema zadnjem popisu stanovništva u RH je bilo 16 700 Hrvata pravoslavne vjeroispovjesti, koliko će ih biti u sljedećem popisu koje se provode po novom zakonu, prema kojemu manjine same sebe prebrojavaju?

► Je li Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata paravan za nove tzv. boračke penzije koje su četnici šakom i kapom dobivali u Jugoslaviji?

► Zašto njemu nije obnovljena kuća u selu, u Skradinskom zaleđu, a sve druge jesu?

► Mrzi li hrvatska država Hrvate pravoslavce?

► Zašto branitelji pravoslavci nemaju mogućnost ukopa uz vojne počasti?

► Što je ministar Medved izjavio o braniteljima članovima SDSS-a?

► Kako je došlo do suradnje s arhiepiskopom Hrvatske pravoslavne crkve Aleksandrom i sisačkim biskupom Vladom Košićem, za izgradnju kuće hrvatskom branitelju pravoslavene vjere Đure Plavljanića, u Joševici kod Petrinje?

► Zašto se Đuro Plavljanić smrzavao više od mjesec dana i gdje su bili kontejneri iz Srbije?

► Kako mu izgleda da danas 800 milicajaca SAO Krajine dobiva hrvatsku mirovinu?

► “Moje selo je svega pet kilometara zračne linije od Nacionalnog parka Krke, a nemamo ni vodu. Već se deset godina borim za to, ali teško je živjeti pod Pupovčevim patronatom” – Što to znači?

► Tko je Boris Milošević, potpredsjednik Plenkovićeve vlade, za kojeg smatra da ga Pupovac nije slučajno izabrao za nasljednika?

► Ugroženost Miloševića i Pupovca.

► Predrag Peđa Mišić kaže: ‘Ne želim suživot, želim život’. Koja je razlika između suživota i života?

► Polemika Severine i Porfirija, tko koga krsti dva puta?

►  Porfirije, Hrvatska i Zagreb se tajno vole?

► Ima li SPC u svojim rukama mogućnost ostvarenja trajnog mira na Balkanu?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakPodcast Velebit – Slavko Kulić: Srbija traži novi rat kako bi kompenzirala gubitke pretrpljene raspadom Jugoslavije
Sljedeći članakPodcast Velebit – Željko Glasnović:
Uzroci političkih neuspjeha desnice su ego, lova i tvrdoglavost