Podcast Velebit – Politički proces:
Država Hrvatska na strani četništva protiv Marka Juriča

0
6258

Državno odvjetništvo RH podignulo je optužnicu protiv Marka Juriča da je počinio kazneno djelo protiv javnog red, javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanim i kažnjivim po članku 325. st 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenom Marku Juriču stavlja se na teret djelo od prije četiri godine kada je u emisijama Markov trg upozoravao hrvatsku javnost na četničke pojave u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. U emisijama je puštao video u kojem svećenici SPC-a pjevaju pjesmu kojom veličaju notornog četničkog zločinca popa Momčila Đujića. U odjavi emisije Jurič je ironičnom odjavom upozorio Zagrepčane da pripaze kada prolaze preko Cvjetnog trga gdje se nalazi crkva SPC-a. Ovakvom optužnicom DORH je izveo potpunu zamjenu teza i odlučio se na kažnjavanje novinara koji je upozorio veličanje ideologije, koja je izvršila agresiju na državu Hrvatsku devedesetih godina u Domovinskom ratu, u jednoj važnoj instituciji koja djeluje u Hrvatskoj i ima veliki utjecaj na dio hrvatske javnosti. Bez sumnje radi se o sramotnom političkom procesu s pozicija podaničke aktualne hrvatske politike koja je očito popustila pritiscima nevladinih udruga i snažnog srpskog lobija u Hrvatskoj.

Ovaj proces je sasvim sigurno i pritisak na Podcast Velebit kao slobodnu formu hrvatskog novinarstva, s ciljem da se i taj tračak zdrave novinarske profesije, među posljednjima u Hrvatskoj, ukine ili stavi pod kontrolu cenzure.


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

► IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

► na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

► ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Prethodni članakHSS – stranka izgubljena u vremenu, postala privlačna sitnim političkim pustolovima
Sljedeći članakRH protiv Marka Juriča, umjesto
Stazića, Pupovca, Beljaka…