Podcast Velebit – Slobodan Prosperov Novak:
Treba izaći na ulice, ali se ovakvoj “desnici” ne ustaje iz fotelja

0
4646

Povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak i novinar Marko Jurič analiziraju hrvatska politička lutanja proteklog tjedna.

Zašto su rezultati zagrebačkih izbora uvredljivi?
“Ujedinjenje ili smrt” (propast), ili hoće li hrvatska desnica prepoznati važnost povijesnog trenutka i nastupiti zajednički kako ne bi u Zagrebu pobijedile snage financirane od strane europskih radikalno lijevih i Soroševih globalističkih platformi?
Soroš nije postao bogataš tako što je ulagao dolare tamo gdje je prinos mali. Kolika su onda njegova očekivanja od Tomaševićeve pobjede?
Zar je to većini Zagrepčana teško razumjeti ili je dovoljno to što su svi Tomaševićevci cool i voze se na biciklima?
Zapamtite ovu Tomaševićevu rečenicu: “Maksimalno ćemo skresati službene automobile i koristit ćemo ih kada to zahtjeva protokol zbog gustog rasporeda, a ja ću na posao dolaziti pješice, javnim prijevozom ili biciklom”. Sjetite se ove rečenice za recimo godinu dana?
Hoće li drugi krug izobora doista biti referendum za slobodnu i neovisnu Hrvatsku kao onaj prije 30 godina jer ‘Možemo’ najavljuje početak pohoda na Hrvatsku?
Boji li se HDZ Tomaševićevih sponzora pa zato ne želi javno istupiti protiv njega i podržati Škoru za drugi krug?
Gdje je nestalo odrastanje kad su u pitanju Plenković, Milanović i Jandroković koji se prepucavaju, a Možemo sprema marš na Hrvatsku?
Ima li na vidiku netko tko bi se mogao ispriječiti jer je desnica razbijena i bezidejna, a HDZ klijentelistički usmjeren?
Ostaje li još samo Bog i njegova volja kao prepreka tim štovateljima Tita da im pomrsi konce?
Zašto je “desnica” sakrivena po svojim udobnim zavjetrinama iz kojih stalno izvikuju ‘to je vuk’, plaše narod u želji da se narod sam organizira, zbaci tu ljevicu i onda tim desničarskim foteljašima pokloni tron?
Je li desnica spremna izaći na ulicu?
Kako uopće ljudi, Zagrepčani, prihvaćaju kao civilizacijski domet nekoga kome je Tito, kao šef jugoslavenskog zločinačkog poduhvata, ‘OK’?
Ako je 30. svibanj nekad bio Dan državnosti, a što će biti od ove godine?
Hoće li HDZ ponoviti Škorinu grešku i pozvati birače da zaokruže broj 3 na listi?
Tko su ti brojni revoltirani cinici i zajedljivi osvetnici, kratkovidnih političkih shvaćanja koji navijaju protiv Škore i naslađuju se njegovom porazu?
Suverenisti krenuli s ujedinjavanjem, ali zar ne bi ti procesi trebali krenuti i s ostalim strankama poput Mosta i Domovinskog pokreta i barem onog dijela HDZ-a koji se još uvijek sjeća svojeg hrvatskog identiteta?
Mediji donose priče poput: ‘Okrugla’ obljetnica najveće veleizdaje u našoj povijesti: Kako je Pavelić predao Italiji dobar dio Hrvatske – je li i to početak kampanje kako bi se Tito i njegovo naslijeđe prikazali privlačni Zagrepčanima?
Kako je u knjizi “Oživjela Hrvatska” opisana identična situacija iz hrvatske povijesti u XVII stoljeću, s današnjom hrvatskom političkom ugrozom?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“OŽIVJELA HRVATSKA”

Za narudžbu prve knjige iz Edicije Velebit “Oživjela Hrvatska” autora Slobodana Prosperova Novaka, tvrdo ukoričene i otiskane na 360 stranica, potrebno je poslati poruku na email:  edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 240 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

► IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

► na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

► ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Donacije u kriptovaluti:
*BTC: 3FnximVAZfNAbCW8MbHH9zw2dXFCf2k4HV
*LTC: MSJQVSgzGf9QfQFm26xar2UGUgU9VtEHuV
*ADA: addr1vxyx32jxqr5aguxy0g0gq93psqra79vyfkszauzl26wsz2s3sd4yh
*XTZ: tz1bSvxzfE8hchyMfYp8fEHn3CcDhtGGTqsG

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakSvibanj 2021., bilo je gorih, recimo 1945.
Sljedeći članakI Milanovića i Plenkovića
raskrinkava odnos prema Bleiburgu