U Globusu broj 1389. od 21.7.2017. (danas je 19.7.2017.) izišao je intervju sa ekstremnim radikalom Miloradom Pupovcem. U tom intervjuu, po svom dobrom običaju, ovaj vođa ekstremističke jugoslavenske i velikosrpske desnice iznosi nova-stara viđenja politike i Hrvatske te još jednom potvrđuje svoja izrazito nacionalistička, a mjestimično i kristalno jasna nacističko fašistička stajališta.

Pupovac na brifinge odlazi kod radikala Vučića, koji pripada ekstremnoj desnici s kojom ratuje pola Srbije. Do nedavno išao je po upute četničkom vojvodi Nikoliću, također pripadniku najekstremnije i najradikalnije moguće srpske i velikosrpske desnice. Oko toga uopće nema spora, a kod nas sa uputama te najužasnije i naradikalnije desnice, ogrezle u zločinima devedesetih, glumi ljevičara. Sapienti sat.

U daljnjem tekstu djelomično ćemo analizirati riječi i misli ovog iznimno slabašnog znanstvenika i velikog i legendarnog trgovca svim i svačim, pa i hrvatskim doktorima (slučaj dr. Šreter).

Naslov “Srbi su isključeni iz svih vitalnih pitanja društva“, kao laž svih laži, ponosno se kočoperi naslovnicom Globusa, no da li je tomu tako vrlo ćemo lako, čak i površnom analizom zastupljenosti Srba u politici, dokazati kao kraljicu laži.

Svi znamo da je SDP jednako srpska koliko i hrvatska stranka, svi znamo da su u prošloj Vladi najmanje jedna trećina članova bili etnički Srbi, u jednom trenutku čak i pola Vlade. Svi znamo da je na čelu HND-a Srbin Saša Leković, zamjenica Pupovčeva nevjenčana supruga S. Lukić, na čelu vijeća za elektronske medije dočekivala nas je Mirjana Rakić, Srpkinja, predogoj nam sprema Srbin Boris Jokić. Srbin Željko Jovanović nam uvede spolni odgoj koji napisa Aleksandar Štulhofer u suradnji sa deklariranim pedofilima. Mainstream mediji Srbe komentatore uzdižu u nebesa, svakoga tko kaže neku lijepu riječ o Hrvatskoj satiru u prah, zar je to isključenost iz svih vitalnih pitanja društva?

Mirjana Rakić

HDZ nikad ne ide bez gubernatora u liku Milorada Pupovca, uz gubernatora ide kompletna hijerarhija (čitaj: horda) koju se, tomu i danas svi svjedočimo, postavlja na sva moguća najviša mjesta u institucije RH. Ovdje valja početi sa riječima gubernatora Hrvatske:

Kako pojedine stranke sve više uzimaju Srbe na svoje liste, pogotovo na lokalnim izborima – tako je, primjerice, trenutno u Vukovaru najveći broj Srba upravo s HDZ-ove liste…”  – Pupovac za Globus.

Što ne valja na ovoj slici gore, tekstu? U kakvom su odnosu ove gubernatorove riječi sa onom bombastičnom naslovnom izjavom da su Srbi isključeni iz svih vitalnih pitanja društva?

Nedavno je gubernator Pupovac poslao upit Jadroliniji i Riječkoj luci koliko je Srba zaposleno u tim kompanijama, a ja postavljam pitanje Saboru RH: Koliko je Srba zastupnika u Saboru RH i koliko je ostalih zaposlenika Srba, ustvari ovo drugo me ne zanima, ali prvo da, jer odgovor govori sve o pitanju jesu li Srbi kao manjina od 4% isključeni iz svih vitalnih pitanja ili vladaju Hrvatskom, abnormalno i protučovječno nesrazmjerno zastupljenosti u naciji. Odgovor je zastrašujući, ali se mora postaviti kad se gubernator usuđuje ovako bezočno lagati.

Saša Leković

Odgovor na pitanje “koliko je Srba u Saboru” govori nam da Pupovcu nije ideja i cilj zastupljenost Srba, koja je, usput, nepojmljivo nesrazmjerna u korist Srba, već on želi apsolutnu vlast kako su navikli od 1918. do danas, sa malim izuzetcima NDH, prvih 10 godina Republike Hrvatske i kratkih perioda vladavine iz Zagreba, Karamarko, Plenković-MOST.  No dobro, nadam se da će se netko dosjetiti prebrojiti, prema Pupovčevim kriterijima i pozivima, upravljačka krvna zrnca pa da i to jednom zauvijek riješimo, a prodavaču magle i velikosrpstva stanemo na rep.

Doktor Stanimirović, koji je SDSS vodio dvadeset godina u politički najtežim mogućim okolnostima, napadan, optuživan i klevetan…” – Pupovac za Globus

Okolnosti jesu bile teške, no bile su teške zbog svirepih koljačkih orgija osnivača SDSS-a, ratnog zločinca Hadžića i njihovih hordi zla, a klevetama i optužbama Pupovac smatra iskaz supruge pokojnog Marijana Popovića, kojega je Stanimirović, osobno, ranjenog odveo sa još jednim vojnikom, nakon što je nesretna žena zvala Stanimirovićevu suprugu. Naravno da su Marijana ubili, tko i kako ne zna se, ali je nepobitno da ga je odveo Stanimirović, je li to kleveta samo zato što Hrvati nemaju ljudska prava u Hrvatskoj? Zamislite da je neki hrvatski časnik odveo tako nekog ranjenog Srbina i da je ovaj onako ranjen ubijen, bi li to bila kleveta ili bi taj hrvatski časnik gulio robiju? Stanimirović je bio načelnik saniteta u vrijeme kad je pogubljeno nekoliko stotina ranjenika i osoblja bolnice, hijerarhijski je bio apsolutno odgovoran za bolnicu, no on se svirepo radovao pokolju i govorio da je napokon očišćeno posljednje ustaško uporište – vukovarska bolnica, što je tu kleveta, što optužba, tko je tu lud, tko smrad, tko zločinac?

Boris Jokić

Mi smo stranka naglašene građansko-lijeve političke orijentacije.” – Pupovac za Globus.

Da je Pupovac ikad proučio definiciju “građanin” znao bi koliko je njegova vulgarna ideja građanina kao Srbina sa desetorostrukim upravljačkim pravima, prema ideologiji krvi i tla, bliža idejama robovlasničkih sistema, nacizmu i fašizmu, nego modernoj definiciji građanina.

Pupovac na brifinge odlazi kod radikala Aleksandra Vučića, koji pripada ekstremnoj desnici s kojom ratuje pola Srbije. Do nedavno išao je po upute četničkom vojvodi Tomi Nikoliću, također pripadniku najekstremnije i najradikalnije moguće srpske i velikosrpske desnice. Oko toga uopće nema spora, a kod nas sa uputama te najužasnije i naradikalnije desnice, ogrezle u zločinima devedesetih, glumi ljevičara. Sapienti sat.

Ideologija pomirbe zapravo znači gašenje unutrašnjeg dijaloga i okupljanje oko jedinstvenog nacionalnog i političkog cilja , pri čemu se razlike delegitimiraju i guše, što u konačnici rezultira nejednakošću i nekom vrstom otklizavanja udesno.” – Pupovac za Globus.

Jedna od ključnih izjava!!! Sad svi vide odakle “vetrovi duvaju” i tko je protiv pomirbe i gašenja unutarnjeg dijaloga, ta on od toga živi. On živi na hrvatskom unutrašnjem sukobu, on se hrani leševima hrvatskih prijepora, on ih potiče i nastavlja lozu Garašaninovih meštara zla, a onda se hrani truplima. Od WW2 je prošlo više od sedamdeset godina, sve što je povezano sa NDH je uništeno, Hrvati desetkovani, svi ustaše i domobrani pobijeni, sva hrvatska inteligencija iz onog doba pobijena ili protjerana, a svi ubojice i najveći zločinci svijeta nagrađeni, njihovi potomci danas vladaju više nego ikad i umjesto da mi govorimo “Nećemo vam oprostiti prokleti ubojice”, on nama kaže da nema oprosta. Za što? Za što smo mi krivi, za što su kriva naša djeca, unuci? Tko se to s kim ne smije pomiriti jer Pupovac tako kaže, tko je taj Pupovac, odakle mu ta neljudska moć da potiče beskonačnu mržnju?

Vojislav Stanimirović

Predlažem da i mi primjenimo Pupovčeve kriterije i da nikad ne oprostimo četnicima teroristima što nam devedesetih spališe trećinu zemlje, pobiše preko 30 000 Hrvata u Hrvatskoj i BiH, te protjeraše preko pola milijuna sunarodnjaka. Predlažem da poništimo aboliciju i primijenimo sve metode i kriterije, prema teroristima četnicima, kakve oni podržavaju kad slave svoju varijantu antifašizma. Ako vam se to sve čini suludo, okrutno, zločinački, manijakalno, poremećeno ili bolesno, onda se samo sjetite izjave jedne velike “levičarke”: “Oni su svi krivi samo nisu suđeni”. Kako oni mogu biti u pravu, a mi zločinci, ako u vlas slijedimo i poštujemo upravo njihove kriterije?

Vidjeli smo kako je izgledao pokušaj da se pomirba osigura miješanjem  kostiju Bleiburga i Jasenovca. Vidimo kako to izgleda danas, s tim da je Bleiburg postao važniji od Jasenovca, a žrtve poratnih egzekucija i osvete koju su počinili partizani postaju važnije od žrtava ustaških zločina.” – Pupovac za Globus.

Pa da vidimo što još sve ne zna, naš najpametniji kondukter i apsolutni gubernator, o povijesti, etici, humanizmu…

Prvo, kosti su pomiješane još davnih ratnih i poratnih četrdesetih godina kad je hrvatska vojska pobijena i zakopana u Jasenovcu, što je nesporna činjenica.

Drugo, Jasenovac, velikosrbine i Garašaninov meštre Pupovče, jest važniji vama kao sredstvo pritiska i uspostavljanja ropstva nad hrvatskim narodom, no isti taj Jasenovac toliko je bolesno metastazirao da službeno vodstvo danas više ni ne odgovara na službene upite Croatia Rediviva ili sličnih udruga, jer jednostavno nemaju odgovore zašto su svi koji su službeno poginuli čak i u Srbiji pripisani Jasenovcu, sistem pripisivanja svih žrtava drugog svjetskog rata Jasenovcu upravo se raspada po šavovima i tu više nema odgovora, zato šutnja i kršenje zakona. Pritom nije sporna priroda logora Jasenovac, ali kako jednom netko reče, čini mi se Blanka Matković (možda griješim), brojati se ne počinje od milijun, nego od jedan.

Ilija Garašanin

Treće, nekoliko stotina tisuća Hrvata pobijenih, kako i sam Pupovac kaže “zbog osvete” je moj narod i ja imam pravo suosjećati s njima, jer i ja kao Hrvat imam pravo voljeti svoj narod i plakati za svojim narodom, to nijedan Pupovac nikad neće uspjeti ubiti u meni, možete nas ubijati, možete ubijati našu djecu, unuke, mučiti nas, ali ljubav nikad nećete ubiti i mi ćemo uvijek žaliti zbog patnji našeg naroda, isto kao što i vi žalite zbog vašeg naroda, naučit ćete vi to, ovako ili onako, vjerujte mi.

A kad već licitira žrtvama valjalo bi ga pitati koje su žrtve u Domovinskom ratu važne i treba ih žaliti, a koje su samo žrtve osvete, dakle nevažne. Također ga treba pitati jesmo li mi u Oluji trebali pobiti sve teroriste u kolonama i zabraniti da ih se i žali? Naime ispada da srećom nismo ni slični Pupovcu i nismo iz osvete pobili 250 000 Pupovčevih nacista, fašista i terorista.

Dobar je dio Hrvatske zapostavljen, ali su krajevi u kojima žive Srbi najzapostavljeniji. Sramotno su zapostavljeni. Neke bi ljude trebalo biti stid kako izgleda Dvor ili pojedina područja Pakraca.” – Pupovac za Globus.

Odmah se ogradio jer zna da zapostavljenost nema veze sa etničkim sastavom i da su u daleko većoj mjeri zapostavljena hrvatska sela, između ostalog i zbog brojnosti, ali ponajviše zbog nemara i nikakvih politika. Možda Dvor izgleda nikako ili dijelovi Pakraca, no tako izgleda i tisuće hrvatskih sela i gradića u kojima još uvijek gledamo rupe od gelera i granata. Zanimljivo je da gubernator ne spominje tko je spalio pola Hrvatske? Nikad se ne spominje Srbija koja je vladala JNA armijom i poslala sve svoje koljače na Hrvatsku, pa je možda malo i dužna pomoći u obnovi, makar srpskih sela, naravno da im neće nikad pomoći i naravno da ih i sad napaljuje i priprema preko Garašaninovog meštra Pupovca na novi rat i patnju, ali im nikad neće pomoći niti jednim dinarom, kunom, eurom, nikad!!! Tko je srušio Pakrac Pupovče? Tko bi se to trebao više sramiti, onaj koji je svirepo rušio i bombardirao Pakrac ili onaj tko nema novaca da ga obnovi?

Radikalno ćemo biti posvećeni i borbi protiv mržnje, koja je u ovoj zemlji još uvijek iznimno snažna…” – Pupovac za Globus.

Ta posvećenost se najbolje očituje u Pupovčevim Novostima, biltenu koji nema pandana čak ni u nacističkoj Njemačkoj prije i za vrijeme WW2, naime to što Pupovčevi psi rata pišu u Novostima je jednostavno najstrašniji mogući stupanj mržnje i manje od koraka do rata, to već jest rat.

Ovako, Republici Hrvatskoj u koju se kunete počet će otkucavati smrtna ura, te sam čak i ja – iako držim da dotična ne vrijedi pišljiva boba – zgrožen sudbinom što joj je namijenjena. “
…………..
Ako već netko činom iskazivanja pošasti treba biti osuđen na nestajanje, a pritom postoji šansa da ta pošast počasti i prateća višestoljetna terevenka jednom zauvijek prestanu, pitam se – zašto plato ispred zagrebačke kazališne zgrade ne bi ponio naziv Trg hrvatskoga naroda?” – V . Ivančić, “Zloguki prorok”, Novosti, Pupovac za izdavača

Taj isti Pupovčev pas rata Ivančić piše u članku “Moćna mora” (na Peščaniku) i ovo:

“I eto zapečaćene sudbine: Hrvatski narod završava zdrobljen, skrckan, progutan i poslije svega posran.”

Dakle to je ta borba protiv mržnje na velikosrpski četnički, nacistički i fašistički način, prijetnjama i obećanjem da se bliži smrtna ura hrvatskom narodu, čudovišno.

Dalje trtlja o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu, to mu je neprihvatljivo, o ploči četniku koji je klao hrvatske policajce šuti, jer klati hrvatske policajce je djelo koje zaslužuje spomenik, izgleda. Također trtlja o građanskom ratu koji se umalo nije dogodio, a ne govori da su taj sukob proizvele njegove horde zla i da u konačnici ne bi bilo građanskog rata jer 95% Hrvata i građana Hrvatske ne podržava njegove horde zla, a te bi horde u takvom sukobu doživjele još jedan od onih “vekovnih” poraza.

Jadna je politika koja je opsesivno fokusirana na micanje Titova imena, a sama je sklona veličati poražene ustaške snage. Jadna je politika kojoj je Jasenovac izmišljeni mit, a Bleiburg neupitna historijska realnost i temelj današnje Hrvatske. Nažalost dobar dio politike  u Hrvatskoj vodi davno završene bitke. Pokušava dobiti bitke koje su izgubljene, izgubljene s razlogom i ne mogu se dobiti. Čak i kad im se čini da su uspjeli, kao što sada misle s uklanjanjem Titova trga u Zagrebu, to je pirova pobjeda, tek će ga sad oživjeti.” – Pupovac za Globus.

Jadna je politika koja je opsesivno fokusirana na zadržavanje simbola jednog od najsvirepijih zločinaca svijeta Tita, a sama je sklona veličati komunistički krvoločni satrapski antifašizam. Jadna je politika koja se bazira samo i jedino na jasenovačkom mitu, dok istovremeno nema niti jedan drugi argument kojim bi opravdala svoje postojanje, zločine i despotski režim. Jadna je politika koja negira pokolj i desetkovanje hrvatskog naroda. Nažalost dobar dio vodi davno izgubljene bitke za veliku Srbiju, krajinu i ostale satrapske zamišljene i na lešinarenju zasnovane ideje. Pokušavaju dobiti bitke koje su s razlogom u Domovinskom ratu izgubljene i ne mogu se dobiti. Čak i sad kad su zauzeli sve ključne institucije misle da su uspjeli, ali to je pirova pobjeda i tek ste sad oživjeli hrvatstvo koje će vas otresti kad se najmanje budete nadali. Morat ćete naći drugu žrtvu za sisanje.

Uskoro ćemo s obilježavanja ustanka u Srbu ponovno poslati poruke o tome da antifašizma bez njegovog sadražaja nema.” – Pupovac za Globus.

Apsolutno istina, pade mi na pamet poslovica da je budala kao i pokvaren sat, dva puta dnevno savršeno je točan. Dakle, što je sadržaj antifašizma u Srbu i kakve će nam to poruke Milorad poslati? Možda su to vreće kostiju djece Ivezića? Možda su vreće kostiju svih pobijenih stanovnika Broćanca, Brotnja i ostalih sela u kojima poklaše sve nevino i nedužno stanovništvo? Možda će nam poslati 300-400 krunica onih mladih hodočasnika koje skinuše s vlaka i poklaše četnici/partizani, koje naoružaše talijanski fašisti? Možda će nam pokazati kao sadržaj “njevog” antifašizma, ražanj na kojemu su ispekli svećnika Jurja Gospodnetića, možda je još krvav? Ili će nam se malo hvaliti osvojenom i opljačkanom zemljom i imovinom koju prisvojiše-oteše genocidom nad Hrvatima? Ne znam, doista ne znam što bi nam kao sadržaj antifašizma u Srbu drugo mogli pokazati, osobito kad svi, pa čak i oni, znamo da tamo nije bilo nikakvih borbi, nego samo genocid. Sačekajmo da vidimo što će nam Milorad od ovog nabrojanog i jedino stvarnog sadržaja pokazati? Sačekajmo da vidimo taj njegov sadržaj i pripremite vrećice za povraćanje i tablete za smirenje, prizori su zastrašujući.

Ako se Stepinčevo stradanje sada želi prikazati većim od stradanja onih koje je u svojoj pogromaškoj genocidnoj politici pobio NDH, a sve se to događalo dok je Stepinac bio kardinal i dok je komunicirao i surađivao s ustaškim vlastima, onda to nikako neće zacijeliti rane.” – Pupovac za Globus.

Kardinal Stepinac hodao je kao svetac u onim strašnim vremenima i jedino što je radio je to da je spašavao ljude (ne mareći za svoj život), bez obzira na vjeru, rasu ili naciju, to je suština njegovog bića. Da bi spašavao ljude morao je komunicirati sa vlastima. Svi koji su ikad u povijesti spašavali ljude unutar nekog sistema morali su na neki način komunicirati sa vlastima i pružati otpor, kardinal Stepinac to je i radio.

Inače moje je osobno mišljenje da je sotonizam tražiti mišljenje od onih kojima su sveci neki od ovih likova:

  • Nikolaj Velimirović, antisemit odlikovan od Hitlera. Ovaj srpski svetac slavio je Hitlera riječima da je došao (Hitler) na ideju svetog Save, a o Židovima sve najgore i da su djeca đavola, srpski svetac.
  • Milorad Vukojičić zvani maca, od macola, a ne mačka, da ne bude zabune. Nacist i koljač kojega su na kraju rata strijeljali partizani, a živi rođaci onih koje je pop maca klao i satirao macom su se zgražali kad je proglašen svetim 2005.
  • Stefan Lazarević (Sveti)  poznat kao despot i po pokolju u Srebrenici kad je onima koji nisu uspjeli pobjeći sjekao ruke i noge, to je bilo dovoljno da postane srpski svetac.
  • Kralj Milutin (Sveti) , poznat po ženidbi sa petogodišnjom curicom koju je kao osmogodišnjakinju brutalno silovao, svog brata dao oslijepiti, a što je ostalima radio možemo samo zamišljati, više je nego dovoljno da postane srpski svetac.

Ima toga k’o u priči, ali ne bi stalo u jednu kolumnu pa ćemo završiti sa još jednim svecem koji u borbi za vlast pobjedi polubrata Konstantina pa ga namami u zamku i prikova za dasku pa razreza po cijeloj dužini, kako ne proglasiti Stefana Dečanskog srpskim i pravoslavnim svecem, kako???

Dakle, osobno bih se zgražao da se srpska crkva slaže da se kardinala Stepinca proglasi svetim, znao bih da nešto jezivo nije u redu. Ovako je sve apsolutno na svom mjestu, sveci su sveci, koljači su koljači i sveci samo Pupovcu i njegovoj crkvi.

Ima još dosta gubernatorovih izjava s ruba ili van pameti, ali nema mjesta u jednoj kolumni, pa ću na ovome stati.

Foto: Pupovac, Mesić i Pusić u Srbu na proslavi originalnog Dana ustanka naroda Hrvatske, odnosno srpskog naroda Hrvatske, četnika i partizana u kolaboraciji s originalnim fašistima Benita Mussolinija.

Prethodni članakNova podvala „Večernjaka“ – rehabilitacija Ive Sanadera
Sljedeći članakSerbia Forces Croatian Operation Storm Into Intense False Memory Battlefield