Dan uoči obilježavanja veličanstvene oslobodilačke akcije Oluja, aktualni premijer Andrej Plenković na pitanje novinara tko je bio agresor na Hrvatsku, odgovara kako je to bio Miloševićev režim. Zašto aktualni premijer izbjegava izravno imenovati srbijanskog agresora i njegovu velikosrpsku politiku? Je li riječ o strahu od Aleksandra Vučića i Milorada Pupovca ili je ovo još jedna u nizu izdaja aktualnog vodstva države?

Je li riječ o strahu od Aleksandra Vučića i Milorada Pupovca ili je ovo još jedna u nizu izdaja aktualnog vodstva države?…

Na upit upućen dr. Sanji Bilač, kako je ona vidjela obraćanja hrvatskih političara danas 4. kolovoza te kako ih tumači, Bilač je dala žestok, kratak i argumentiran odgovor:

Obilježava se Dan velike pobjede hrvatskoga naroda i Dan poraza fašističke velikosrpske ideje koju se pokušalo realizirati terororističkom okupacijom Hrvatske.

Okupaciju, napad i agresiju na hrvatski teritorij izvršila je Srbija uz pomoć dijela hrvatskih državljana srpskog podrijetla. Izvjesno je, kako do današnjeg dana, Srbija i njezina službena politika teško podnose vojni poraz ali se isto tako ne mogu pomiriti s činjenicom da je poražena njihova fašistička politika stvaranja Velike Srbije.

Dan uoči obilježavanja veličanstvene oslobodilačke akcije Oluja, aktualni premijer Andrej Plenković na pitanje novinara tko je bio agresor na Hrvatsku, odgovara kako je to bio Miloševićev režim.

Zašto aktualni premijer izbjegava izravno imenovati srbijanskog agresora i njegovu velikosrpsku politiku?

Je li riječ o strahu od Aleksandra Vučića i Milorada Pupovca ili je ovo još jedna u nizu izdaja aktualnog vodstva države? Jer Plenković vrlo dobro zna kako je Miloševićev režim bio samo jedan dio velikosrpske politike, a izvjesno je kako ta politika postoji i danas te je aktualizirana preko Aleksandra Vučića. Tako se i danas svojata hrvatski teritorij, a veličanstvenu oslobodilačku akciju Oluja nazivaju “planiranim zločinom”. I zato bez prikravanja istine. Ili zašutite!


Video snimak srpskog skupa u Bačkoj Palanci, gdje su s vrhova srpske državne i crkvene vlasti izgovorene do sada najstrašnije optužbe protiv Republike Hrvatske, poduprte već poznatim lažima na račun ove države i hrvatskoga naroda. Na skupu su sudjelovali i svojim prisustvom rečeno poduprli hrvatski Saborski zastupnik i član hrvatske vladajuće koalicije Milorad Pupovac i partijarh Profirije, koji bi se zvao hrvatskim patrijarhim kada bi SPC priznavala Hrvatsku kao državu i Hrvate kao narod, a ovako se titulira zagrebačko-ljubljanskim. (dd) 


Svima onima koji tvrde da u Kninu i oko njega već 70 godina nema četnika, vrijedi pročitati Facebook izjavu predsjednika Dinarskog četničkog pokreta “Vojvoda Momčilo Đujić” Stevana Kotaraša uoči proslave Oluje, koji se poziva na molbu “brata Steve Tutuša iz Polače kod Knina” i objavljuje: 

Na molbu brata Steve Tutuša iz Polače kod Knina, koji je ovih dana radio na obnovi zvonika na Ravnoj Gori, sjutra poslije Svete liturgije u hramu Svetoga Đorđa, održaće se parastos poginulim Srbima Krajišnicima.

Partastos će služiti Njegovo Preosveštenstvo vladika valjevski g. Milutin. Parastosu će prisustvovati i pripadnici Dinarskog četničkog pokreta “Vojvoda Momčilo Đujić”, Pokreta srpskih četnika Ravne Gore iz Australije i Ravnogorskog pokreta.

Centralna Uprava
Dinarskog četničkog pokreta
“Vojvoda Momčilo Đujić

 

 

Izvor: braniteljski-portal.com
Prethodni članakUz 23. obljetnicu Oluje i Hrvatska 23 godine kasnije (video)
Sljedeći članakNjima je fešta pokvarena, a manjina nas
od oko 95% veselit će se još godinama