Časopis Obnova, Medijska večer – Marko Jurič

0
2221

Iako kao čitatelji Projekta Velebit i gledatelji Podcasta Velebit poznajete Marka Juriča, biti će vam zanimljivo pogladati ga u zamijenjenoj ulozi, na YouTube kanalu Uduge Obnova, u video snimci koja je već proglašena najgledanijom njihovom emisijom do sada.


U četvrtak 16. ožujka u organizaciji Udruge Obnova kao gost jer nastupio Marko Jurič u okviru njihove serije razgovora s predstavnicima medija, pod zajedničkim imenom Medijska večer. Razgovor je vodio Marko Paradžik, tako da se Marko Jurič po prvi puta našao na stolici sa suprotne strane, u ulozi gosta, što mu se očito nije svidjelo, te je na samom početku emisije primjetio da se u toj ulozi osjeća kao potrošena roba na kraju karijere.

Razgovor se kroz sat vremena provukao kroz povijest Markova novinarskog života, poziciju nacionalno orijentiranih medija u sve snažnijem globalističkom ozračju, kroz nove nove oblike progona nepodobnih, kao zamjenu za one brutalne jugoslavenske metode eliminacije protivnika. Govorio je i o osobnim iskustvima višegodišnjeg povlačenja po sudovima, što čovjeka iscrpljuje i psihički i matrijalno. Osvrnuo se na globalne tendencije obračuna s konzervativnim braniteljima nacionalnog, obiteljskog i individualnog, te na prospekt civilizacijskih tendencija za budućnost, uključujući i utjecaj rata u Ukrajini na svijet kakav poznajemo.

Iako kao čitatelji Projekta Velebit i gledatelji Podcasta Velebit poznajete Marka Juriča, biti će vam zanimljivo pogladati ga u zamijenjenoj ulozi, na YouTube kanalu Uduge Obnova, u video snimci koja je već proglašena najgledanijom njihovom emisijom do sada. (dd)


Prethodni članakU Hrvatskoj sve cvjeta, miriše čak i smeće
Sljedeći članakPodcast Velebit – Željko Žukina:
Na djelu je stari masonski plan stvaranja treće Jugoslavije
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.