Naravno, da smo u duši pravi marksisti, trebalo bi nas zabraniti. Naime, još je Jakovinin i Sašin guru Karl Marx u Rheinische Zeitungu napisao: “Nema sumnje da Bečani i Mađari tjeraju tu klatež u Dunav. Šibaju te drske fukare, gladuše, desperadose, čopor ništarija, bitange, skitnice, hrvatsko blato, te podle kmetove. Te bijedne pustolove izbljuvala je njihova prezasićena zemlja… Hrvate bi trebalo potopiti u Dunavu i izbrisati s lica zemlje…” Dijalektički materijalizam na dijelu! Nakon ovog iskrenog rasističkog teksta propalog ideologa iz Triera poltronsko-kmetski dio Hrvatske na čelu s komunistima ga je oduševljeno prihvatio i slijedio njegove ideje čak pola stoljeća. Ni danas se nisu još mnogi Hrvati, a napose vlast, oslobodili divljenja Marxu, pa tako i danas postoje čak i u Zagrebu Aleja Karla Marxsa, sveučilište Drageca Marxsa, a kmetovi su sretni i zadovoljni. Kmetovi poput Kangrge, Supeka, Zvonarevića…i bezbroj povijesnih “desperadosa, čopora ništarija, bitanga, fukara…” koji su se godinama klanjali bradatom rasisti.

AUTOR: ZVONIMIR HODAK

Sjećate li se jedne od upornijih histerija u Lijepoj našoj. Histerije o Hercegovcima. Ministri Šušak i Ramljak, Slobodan Praljak, kolumnist Nino Raspudić i da ne nabrajam dalje. Velike priče i veliki tračevi o Hercegovcima se neprestano obnavljaju… Huškanje i danas traje. Nakon jedne izvrsne kolumne o migrantima Raspudića na fejsu ga proglašavaju ekonomskim migrantom. Što se on javlja kad je i sam migrant? Kao što su i uglednog sveučilišnog profesora Milana Ramljaka svojedobno trpali u koš sa švercerima “duvana”. Pokojni Praljak je završio četiri fakulteta, ali su ga oni sa srednjom Kumrovečkom javno prokazuju kao zatucanu vojničinu. Uglavnom za purgere, praznoglave ljevičare, jugo nostalgičare i orijunaše Hercegovci su isključivo neobrazovani nacionalisti, ustašoidi, ljudska prava – a posebno ženska prava – predstavljaju im zadnju rupu na svirali.

Naša lijeva politička i kulturna “elita” na spomen Hercegovine i njenih žitelja uvijek bi se superiorno i s kiselim osmjehom distancirala od tih zatucanih i plemenskim običajima zatucanih Hrvata iz BiH . Prošle su devedesete. Hercegovce boli ona stvar za kripto komuniste i orijunaše, dolaze novi problemi, a mijenjaju se i percepcije. Isti oni koji su na dnevnoj bazi pljuckali po Hercegovcima danas su gromoglasni borci za ljudska prava migranata. Migranti im nisu zatucani, odnos prema ženama im je normalan, što više idealan za rješavanje demografskih problema. Treba ih samo malo prilagoditi novim podnebljima i kulturama pa kad se stopimo u jednom novom bratstvu i jedinstvu evo nama jedne nove Europe. Djevojčice će se udavati sa 10 godina, a prije toga će se obrezivati. Ako budu neposlušne malo će ih se bičevati, a ako skinu hidžab idu u zatvor, ako kršćanka popije čašu vode iz iste čaše iz koje pije muslimanka bit će pravedno i zakonito osuđena na smrt vješanjem.

Europa se baš i ne može pohvaliti nekom sjajnom prošlošću. Prema grčkoj mitologiji Europa je dobila ime po zanosnoj Feničanki koju je zaveo bik u čijem se obličju krio sam Zeus. Navodno mu je rogove zakitila cvijećem, zajahala ga i na njegovim leđima zaplivala preko mora na zapad. Evo, ta se priča danas ponavlja pred našim očima. Hercegovci, Ličani, Imoćani itd. su “primosi” izmišljaju fake news o mirnim ljudima u nevolji koji samo bježe pred ratom i bijedom te kojima treba samo dati priliku i oni će se u roku odmah prilagoditi. Neće tražiti vješanje onoga koji će popit vodu iz iste čaše iz koje oni piju. Na kraju krajeva, njihovim dolaskom će nestati i svi naši demografski problemi. Milom ili silom.

Na “izmišljene” vijesti kao što je ona iz Njemačke o 21-godišnjem Kurdu i 14 azilanata koji su ispred diskoteke silovali 18-godišnjakinju morat ćemo se priviknuti… pa, ljudi smo! Orbanovu nedavnu izjavu da će “migracija biti kraj Europe, i ona ne će ni shvatiti da je okupirana” ne treba shvatiti ozbiljno. On je za našu lijevu medijsku falangu i tako “europska sramota”. A hrvatski jugo-ostatci morat će svoju memoriju prilagoditi novoj euro-azijskoj realnosti.

Oscar Wilde je napisao: “Uvijek govori istinu pa nećeš morati pamtiti što si rekao”. Naši ljevičari, bojim se, morat će imati slonovsku memoriju da bi zapamtili sve laži koje su lansirali od Tito-slavije do danas.

Ustaški grb u autobusu – odmah zabraniti autobus.

Zahvaljujući “revolucionarnoj tradiciji”, Slobodna Dalmacija je uvijek budna. Progresivni novinar Saša Jadrijević Thomas ima podočnjake do koljena od silne budnosti. Kao kad policijski pas nanjuši drogu u autobusu tako naš Saša nanjuši ustašluk. Saša je s urođenom samoupravnom znatiželjom spazio u prtljažniku nekog provincijskog autobusa nešto što mu se učinilo k’o hrvatski grb s prvim bijelim poljem. Grandiozno ponosan na svoj raskošni talent za otkrivanje “ustaških zmija” odmah se obratio poznatom lovcu na ustaše Tvrtku Jakovini. On i Hrvoje Klasić nedavno su pronašli ustašu u konzervi paštete. Tvrtko je odmah smirio uspaničenog Sašu ustvrdivši da je grb s bijelim poljem ustaški te da bi drugovi odmah energičnom akcijom trebali zabraniti – autobus! To bi trebao biti revolucionarni putokaz da se na Markovom trgu zabrani crkva svetog Marka jer je na njenom krovu ustaški grb s prvim bijelim poljem. Crkva je izgrađena negdje u XIII stoljeću kad je zločinačko ustaštvo bilo na svom povijesnom vrhuncu. Ako bilo gdje vidite prvo bijelo polje, osim u Bijelom polju, odmah ga treba zabraniti jer je to vulgarni ustašluk.

Ante Gugo ne razmišlja baš progresivno pa se tobože na fejsu čudi i kaže: “E, sad ako gledamo analogiju, nakon što su i Hrvati u NDH bili Hrvati, trebamo li i mi biti zabranjeni? Naime, i nas Hrvate je kralj Aleksandar Karađorđević htio ukinuti isto kao prvo bijelo polje. To bi se vjerojatno i dogodilo da kralj nije volio putovati pa se neoprezno jednog dana uputio u Marseille… ” Naravno, da smo u duši pravi marksisti, trebalo bi nas zabraniti. Naime, još je Jakovinin i Sašin guru Karl Marx u Rheinische Zeitungu napisao: “Nema sumnje da Bečani i Mađari tjeraju tu klatež u Dunav. Šibaju te drske fukare, gladuše, desperadose, čopor ništarija, bitange, skitnice, hrvatsko blato, te podle kmetove. Te bijedne pustolove izbljuvala je njihova prezasićena zemlja… Hrvate bi trebalo potopiti u Dunavu i izbrisati s lica zemlje…” Dijalektički materijalizam na dijelu! Nakon ovog iskrenog rasističkog teksta propalog ideologa iz Triera poltronsko-kmetski dio Hrvatske na čelu s komunistima ga je oduševljeno prihvatio i slijedio njegove ideje čak pola stoljeća. Ni danas se nisu još mnogi Hrvati, a napose vlast, oslobodili divljenja Marxu, pa tako i danas postoje čak i u Zagrebu Aleja Karla Marxa, sveučilište Drageca Marxa, a kmetovi su sretni i zadovoljni. Kmetovi poput Kangrge, Supeka, Zvonarevića…i bezbroj povijesnih “desperadosa, čopora ništarija, bitanga, fukara…” koji su se godinama klanjali bradatom rasisti čiji znanstveni radovi o kapitalu i narodima leže u mulju Dunava. Ali, što nas to sve čudi kada mi i danas u Zagrebu imamo jednu od elitnih ulica s imenom Tomaša Masaryka koji je o Hrvatima mislio puno pozitivnije od našeg bradatog Karleka. Tomaš je od prve, kao sociolog i filozof, definirao Hrvate kao “nižu vrstu Srba”. Zato je valjda i dobio samo ulicu u centru Zagreba. Osvetoljubivi Hrvati nisu mu htjeli dati ni jedan grad koji bi nosio njegovo ime. Baš sam ponosan što sam Hrvat!

Evo, kod me sve odvuklo epohalno otkriće našeg Saše i povijesna mudrost našeg Tvrtka. Da sam bar imao priliku ovih dana upozoriti Sašu na dan 8. studenog 1948.g. i sudbinu legendarnog Splićanina Franu Tente koji je kao 19-godišnjak dobio pet godina strogog zatvora jer je na Marijanu razvio hrvatski barjak. Ne ustaški nego hrvatski. Nakon što je prebačen u Lepoglavu bio je smješten usred zime u sobu bez prozorskog stakla kroz koji mu je puštana hladna voda. Tako je Frane Tente bio ubijen. Gledam nedavno na TV proslavu godišnjice “oslobođenja” Splita i desetak muško ženskih vampira kako se muvaju gradom. Jesu li to oni koji su za isticanje hrvatske zastave slali splitsku mladež u smrt ili samo njihovi oduševljeni nasljedovatelji? Podatke o mladom heroju ne možete naći ni na Googlu pa sam mislio možda bi istinoljubivi Saša Jadrijević Thompson ili tako nekako mogao u tome pomoći…

Da je veliki Trocki bio u pravu kad je za novinare napisao da su “intelektualni proleteri” dokaz je i citat iz jednog TV putopisa o Tibetu: “Do tog nepristupačnog mjesta vodi vrlo loša cesta.”

Dalija Orešković

Goran Gerovac je stara partijska Karlovačka škola, starija i od Karlovačkog piva. Drug je urednik Večernjakova Obzora. Valjda zato u njemu caruju svojim komentarima Pofuk, Zoran Vitas, Žonja i slični progresivci. Teško ćete tu naletjeti na Davora Ivankovića, Borislava Ristića ili Raspudića. Gera kaže: “Kako je malo potrebno da se uspizdi provincijalna malograđanština i da stane lupati po ženi koja je odlučila otvoreno reći nekoliko stavova o ljudima i procesima koji nas gaze”. Riječ je naravno o Daliji Orešković. Dalija se “pastoralno crkvenim” rječnikom očešala o sadašnju političku nomenklaturu, netko je odgovorio netko nije i “vlak bez voznog reda” ide dalje. Ali stara Karlovačka partijska korenika odmah njuši “uspizdanje” provincijske malograđane, malo desničare, malo ustašoide… Kako bi dodao malo “boze” uvjerava nas da je gotovo sigurno da neće biti glasač Dalije. Možda. Ali ako se kandidira Vesna Pusić, Anka partizanka ili Dragan Markovina? I evo nam u subotu 10. studenog na tri strane naše Vesne Pusić. Kud’ će suza nego na Gerino oko! Gera je, s obzirom kako su traljavo prošli polu-izbori u SAD, prestao maštati o impeachmentu nezgodnog Donalda Trumpa pa se ležerno prebacio na domaću scenu. Hoće čovjek spasiti što se još spasiti dade. Iz njegovog progresivnog svjetonazora nije mu jasno da će Ivo zabilježit samo jedan “punat”, a po njemu trapava Kolinda dva. Srećom tu su tu Dalija i Vesna. Naslov Žonjinog glorificiranja glasi: “Nikada si neću oprostiti što nisam probila blokadu u koloni sjećanja u Vukovaru”. I rastrgala bi košulju na prsima te ih očima punih prkosa pozvala. –Pucajte fašisti!!! Koja teatralna hrabrost. U toj koloni bili su i oni koji su bili mučeni i prebijani u srpskim logorima nakon pada Vukovara, a koji su par godina kasnije u Mimari skupa sa Vesnom tražili od Tuđmana da dade ostavku. To su ti tvrdi, hrabri i prgavi momci koji u pravilu ne puše te partizanske fore ala Žikica Jovanović Španac. No, to bi bilo pravo “ploveće kazalište” na Dunavu. Žonja, Vesna i Gera probili bi desničarsku blokadu u Vukovaru. Vesna bi pobacala desničare i plinske boce na kojima su sjedili u rijeku Vuku. Usput rečeno, moji klijenti u Vukovaru još danas su iskreno zahvalni baš Vesni Pusić što je jednom prilikom “minirala” Šeks-Kosoricinu ideju o Zajednici Srpskih Općina u Istočnoj Slavoniji. Upravo se Vesna Pusić digla u Saboru i HDZ-ovim mumijama objasnila da tim zakonom Srbi dobivaju sve ono što su u ratu izgubili. Ta zahvalnost ostaje i dalje usprkos ove male partizanske diverzije Gere i Žonje.

Dobro organizirani fašisti, u savršenoj akciji pod okriljem mraka, srušili su Radinu bistu. Herojska i prkosna bista herojski je pala baš na nogu “ustaše”. TV kamere snimaju točno odbrane antife koji su, naravno, ogorčeni “atentatom” na našeg Radišu. Neka ocvala drugarica, čvrsto i neustrašivo fiksirajući TV krušku, kaže od prilike da je to sramota jer se on borio za Hrvatsku. Skoro mi je ispala flaša Žuje iz ruke. Rade se znači borio za Hrvatsku, a ne za Jugoslaviju. Onda se i Rade Šerbedžija također borio za Hrvatsku. Sad mi je jasno zašto je dobio Breone. U svakom slučaju još samo fali Rade Bulat. Što bi tek njemu dali kad imamo samo jedne Brijune.

Uostalom, povijest nas uči i da su sve “legendarne” partizanske diverzije bile bla, bla epopeje. Dokaz je i nedavno rušenje spomenika Radi Končaru u Splitu. Dobro organizirani fašisti, u savršenoj akciji pod okriljem mraka, srušili su Radinu bistu. Herojska i prkosna bista herojski je pala baš na nogu “ustaše”. TV kamere snimaju točno odbrane antife koji su, naravno, ogorčeni “atentatom” na našeg Radišu. Neka ocvala drugarica, čvrsto i neustrašivo fiksirajući TV krušku, kaže od prilike da je to sramota jer se on borio za Hrvatsku. Skoro mi je ispala flaša Žuje iz ruke. Rade se znači borio za Hrvatsku, a ne za Jugoslaviju. Onda se i Rade Šerbedžija također borio za Hrvatsku. Sad mi je jasno zašto je dobio Breone. U svakom slučaju još samo fali Rade Bulat. Što bi tek njemu dali kad imamo samo jedne Brijune.

Todorić se “dobrovoljno” vratio u Hrvatsku. U pratnji policije. U tom kontekstu nam je TV pokazala Kulmerove dvore. Vidjeli smo i otok Smokvicu. Isparila je navodno milijarda kuna. Jest da je puno, ali u slučaju Uljanika mrak je pojeo čak četiri milijarde kuna. Kad bi bar neka TV ekipa uspjela upasti u vile bivših čelnika Uljanika. Kod Todorića se taksativno navode stranke i pojedinci koji su mu omogućili takvo bogaćenje. Kod Uljanika nema niti se više spominju stranke ni političari koji su Uljanikovoj vrhuški omogućili krađu i bogaćenje. Barem ne formalno. Sve sliči na borbu crnaca u tunelu, a riječ je o četiri puta više love koja je netragom isparila. Tipična Hrvatska magla!!! Zbog nje ni epsko opjevanu Dinamovu pobjedu protiv Spartaka nismo mogli vidjeti. Morali smo vjerovat na riječ Ivanu Blažičku da padaju golovi za Dinamo.

Zvezda je zveknula Liverpool na Marakani. Atmosfera je bila korektna. Njihov FARE bez primjedbi. Veliki transparent Vukovar na ćirilici i velika slika đenerala Draže nisu ni za srpske političare ni za medije nikakva provokacija. Zamislite u Maksimiru veliku sliku Banja Luke i sliku Pavelića. Već dva dana nakon tog “izgreda” buldožeri bi prekopavali sjevernu tribinu, a nadzorni organ bi bio riječki BBB-ovac Zoran Stevanović.

Trijumf Demokrata na među izborima u SAD. Još jedna prijesna laž naših lijevih medija. Trump je izgubio 34 mjesta u Kongresu, a dobio 3 mjesta više nego do sada u Senatu. I odmah k’o fol to je katastrofa za Trampa. A Clinton je u prvoj polovici mandata u Kongresu izgubio 52 mjesta, a u Senatu 8 mjesta. Navodno super popularni Obama izgubio je u midtermsu 63 mjesta u Kongresu, a 6 mjesta u Senatu. Je li tada netko pročitao išta u našim medijima o porazu Clintona i Obame? Sve je tada prošlo prema očekivanju, prema anketama, svi su bili zadovoljni i sretni, naročito kokainski Hollywood i naši ljevičarski mediji. A “jadni” Trump, unatoč najboljem rezultatu, tobože je sada u banani.. Jedina konstanta naših ljevičara je hipokrizija i selektivna memorija. Tu su zaista dosljedni.

Rimski Koloseum je navodno zatvoren već dvije tisuće godina zbog izgreda navijača prilikom zadnje gladijatorske borbe.

Prethodni članakDok cijeli svijet komemorira
svoje žrtve Velikoga rata
Sljedeći članakOd Istanbulske do Marrakeshke deklaracije

10 KOMENTARI

 1. Drago mi je da se gosp.Hodak vratio u elektronske medije,mnogi ne čitamo papirnate,
  makar su nekad tvrdili da papirnati neće propasti jer u električne ne možeš ništa zamotati!!

 2. Hodak uporno pnavalja gluposti degeneriranog titoističkog šljama (uopće, Titove vrijednosti su čak i bile korektne i konzervativne u odnosu na posmodernu degeneriranu ljevicu koja danas vlada npr. u SAD-u) a da ni sam ne shvaća bit tradicije. O propadanju zapadne civilizacije i uništavanju tradicije je pisao genijalni Julius Evola u kapitalnoj knjizi “Pobuna protiv modernog svijeta” (prevedena na srpski). Marx je pisao iz svog kuta jer je načuo da je Jelačić spriječio revolucionarne pojave u EU i to je sve glede Hrvata za koje mu je stalo kao do lanjskog snijega kao i za druge narode. Inače, za današnju sliku o samima sebi smo isključivo krivi mi tj. neradničke institucije, a formirana je velikosrpskom progandom koja je doslovno ekplodirala nakon dolaska četnika A. Vučića na vlast. Svijet je bojišnica ideja i one se isključivo vode u malih intelektualnim, akademskim i političkim krugovima. Da imam vlast, to bih doslovno iz korijena preko noći promijenio (više je Pavelić učino samo za jednu jednu jedinu godinu nego HDZ u 28 godina).
  P.S. Inače, vaša egziestncija se svodi na piskaranje pete kolone koju je omogućio isključivo HDZ od Tuđmana do danas. To bi isto riješio jedim potezom po istoj matrici kao i Putin i A. Vučić, pa čak i Erdogan. HDZ truje desetljećima narod sa sačicom veleizdajničkih medija kojom upravlja banda okorjelih kriminalaca (da se on neutraliziraju,a to se bez problema može preko vlasništva, tad nema potrebe da polemikom s medikoritetima tipa Cigana Klasića ili patuljska Jakovine – u Rusiji i Srbiji , ti isti ne bi primirisali mainstream medije i osatli bi vječno na margini!) U mojoj novoj medijskoj paradigmi ni vi ne bi imali mjesta, tako da smo na čistu, jer je to isto komunističko-liberalna površno klepetanje bez dubinskog razumijevanja problema kao i kod globalističkih kolumnista. Hrvatska jednostavno nema tradiciju, alternativnog, ORGANSKOG MIŠLJENJA, dok je recimo Srbija ima zahvaljujući tome što se snažno drži ruske antiliberalne misli i razumije bit komunizma, i zna da nije problem u antagonizmu ideologija epohe moderne nego političkih elita koje nameću ideje odozgo prema dolje – tada se preko noći može rehabilitirati Staljin ili Draža – sve ide preko vertikale koje onda prihvaća baza i horizontala. Danas je SAD, formalno bez komunizma u goroj poziciji od jedne
  bivše komunističke despocije Rusije ili čak komunističke Kine zbog kulturne hegemonije šačice židovske globalističke klike koja kontrolira medije, Hoolywwod i akademsku zajednicu – a baš to je najveća poluga svake vlast, a ne jebni JOBS-ovi – ekonomija dugoročno razara narod kao i luksuzan životi. Koga je danas briga što je neki Hans vozio prije 40 godina ako država zbog njegova egoizma propada,a njemu su bitniji automobili nego djeca? Problem je daleko složeniji i on zahtijeva dubinsko razumijevanje problema u svim područjima od religije do umjetnost i politike, ali u drastičnoj drugačijoj matrici koja nadilazi klepetanja “lijevo-desno”.

   • Za kog ovaj čudni lik druka ? Zamislite si samo da se kandidira za Predsjednika vlade RH, ja PROTIV STRUJE Boga molim da grmi u Hrvatskoj, a kiša pada u Srbiji, da organsko mišljenje, moš si mislit, ja ću vam pročitati šta piše neuki puče, kad moji dođu na vlast zabranjujem i lijeve i desne, ja Adolf , koji jad ljudski bez imena i prezimena, da protiv struje, idi tamo gdje je nema !

 3. Mozete me odmah banirati nakon mog prvog komenta,..kakav covjek ima vjerodostojnost cije je suprga djetinjstvo provela u elitnom društvu hrvatskih komunista u Nazorovoj?Po kojoj to logici i etice meni on može pisati i pljuvati po komunizmu jugi i titu?Pljuje li i po svojoj zeni isto da joj govori :da draga Ljerkice imala si pretesko djetinjstvo igrajuci se u pijesku s sinom Steve Krajaca dok ih je gledala Nevenka Tudman u svojoj novoj haljini kojoj je kupio hrvatski pacenik Tudman?Rijesimo se toga zauvijek konvertita i prijatelja Juge

 4. Žao mi je gospodine Hodak da vi pišete ali narod jednostavno ne razumije i bez obzira koliko ima točnosti u pisanju ovce ostaju ovce,za sve zločine nad Hrvatima mi ćemo se morati ispričavati zločincima, neznam jel to ima gdje u povijesti ali više je smiješno nego tragično ali dok ne shvate i ne uzmu letve nema boljitka za narod,.

Comments are closed.