Naime, ako je netko neprijatelj/mrzitelj autohtonih Srba u Hrvatskoj, onda je on, logički govoreći, neprijatelj Hrvatske, kao takve. Koga sve, dakle, pametnjakovići iz SNV-ovih Novosti, smatraju neprijateljima Hrvatske?

♦♦♦

Nevjerojatno je to, gospodo i drugovi (hrvatski i u Hrvatskoj, a i u RH) da je takvo što uopće moguće javno objaviti. Ali, eto, dogodilo se: jedna skupinica braće i sestara hrvatskih Srba to rade, a rade baš u ime hrvatskih Srba (oni manjinski, u ime većine unutar etničke manjine, ako vam to nije teško razumjeti), čak se tako i potpisuju, kao većina, odnosno, čak kao kompaktna cjelina.

Događa se već stanovitu količinu godina zaredom: pod naslovom, takvim ili sličnim:
“SNV Bulletin br. 10., Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2016.”

Znači, broj 10.!
Znači, trebalo bi ih analizirati svih deset, zar ne?
Hm, drugi put, pardon, zaustavimo se samo na prvih 50 stranica ovoga broja!

Kaže tamo u uvodnom disclaimeru broja 10. da su za:
“sadržaj i stajališta izražena u tekstu ovog Biltena isključiva odgovornost projektnih partnera i ne mogu se smatrati službenim stavom Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge”,

Međutim, također tamo piše da:
“ovaj projekt financira Europska unija”, te da:
“ovaj projekt sufinancira Ured za udruge VRH (Vlada RH).

Drugim riječima, “sadržaj i stajališta” JESU odgovornost “projektnih partnera”, ali istodobno NISU “službena stajališta” narečenih “projektnih partnera”. Kako je to mudro rečeno: “projektni partneri” (Ured za udruge Vlade RH i imaginarna EU) ODGOVARAJU ta sadržaj koji istodobno nije njihov SLUŽBENI stav?!

Kažu pritom, e da ništa ne bi ostalo nejasno:
“Bilten koji je pred vama donosi pregled slučajeva etnički motiviranog nasilja, revizije i negiranja povijesnih događaja te pregled slučajeva prijetnji i govorā mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj u prethodnoj godini. Riječ je o podacima koje su po prijavama pojedinaca i informacijama objavljenim u medijima prikupili SNV i Klub zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru”.

Međutim, načelno govoreći, ako je netko neprijatelj/mrzitelj autohtonih Srba u Hrvatskoj (onih, naime, koji ne smatraju neku relativno ne/daleku balkansku zemlju – Srbiju – maticom zemljom, kao što je ne bi nikako trebali smatrati), onda je on, logički govoreći, neprijatelj Hrvatske, kao takve.
Čista logika, zar ne?

Vjerujući da se SNV (Srpsko nacionalno vijeće) – dometnimo ovdje i genitiv “Hrvatske”, elem, SNVH – moguće je, makar površno analizirati do str. 50. od mogućih 150, te kazati:
zaboga, koga su Milena Jurišić, Tamara Opačić, Saša Milošević, Bojan Munjin i Milorad Pupovac (sve) proglasili vrhunaravnim/gromoglasnim ustašama i/ili filofašistima, da ne govorimo o tome gdje se “oni” (ustaše, filofašisti) uopće mogu pojaviti javnom rječju, ako ih uopće ima?
Znade li netko igdje u Hrvatskoj za takav prostor okupljanja Hell’s Angelsa ili za neko takvo (javno, registrirano, službeo, poznato) mjesto/glasilo/podrum/cisternu/ciglanu/tvornicu/paromlin?

Koga su do str. 50. u Bulletinu br. 10, u svojevrstnom indexu prohibitorum, apostrofirali gore spomenuti analitički genijalci?

Bandić, Milan

Beljo, Ante

Brkić, Miljan

Bujanec, Velimir

Crnoja, Mijo

Culej (Clej?), Stevo

Čelan, Joško

Dedić, Dinko

Dujmić, Ivan

Dujmović, Tihomir

Đapić, Ante

Čirko, Frano

Dedaković, Mile Jastreb

Dolić, Tvrtko

Esih, Bruna

Farkaš, Branimir

Fuček, Vladimir

Gerovac, Goran

Glasnović, Željko

Glogoški, Đuro

Grabar Kitarović, Kolinda

Grmoja, Nikola

Hasanbegović, Zlatko

Herman, Ana

Hitrec, Hrvoje

Hodak, Zvomir

Ivkošić, Milan

Jurčević, Josip

Jurič, Marko

Kartelo, Krešimir

Karamarko, Tomislav

Keleminac, Dražen

Klemm, Josip

Kovačić, Siniša

Kovačević, Anto

Kovačević, Pero

Krsnik, Vjekoslav

Ljubas, Michael

Ljubić, Marko

Mamić, Zdravko

Marić, Tatjana

Markić, Željka

Marijačić, Ivica

Marušić, Matko

Matković, Blanka

Merčep, Tomislav

Miklenić, Ivan

Mravak, Marko

Munitić, Mate

Norac, Mirko

Orepić, Vlaho

Olujić, Željko

Orešković, Tihomir

Pandža, Ivan

Pavković, Mladen

Pauletić, Robert

Perković, Marko Thompson

Petrov, Božo

Pilić, Stipo

Plenković, Andrej

Podrug, Luka

Prcela, Luka

Prkačin, Ante

Razum, Stjepan

Sedlar, Jakov

Slaviček, Mario Maks

Skejo, Marko

Stjepandić, Dražen

Strenja Linić, Ines

Šojat Kuči, Ivana

Šustar, Predag

Tepeš, Ivan

Tomac, Zdravko

Traljić, Boris

Turudić, Ivan

Vidović Krišto, Karolina

Vrbatović, Zoran

Vukić, Igor itd.

Puno je to imena.

Ne ulazeći u “strukturu inteligencije” ili u “političku ne/korektnost” javnih istupa bilo koje od spomenutih osoba, ali imajući na umu da svaka od tih osoba ima neprijeporno pravo na javni izričaj, kao što to imaju i članovi SNVH-a, budući da naprosto vjerujemo kako živimo u demokraciji, ponovimo: ako je netko neprijatelj/mrzitelj autohtonih Srba u Hrvatskoj, onda je on, logički govoreći, neprijatelj Hrvatske kao takve, kona;no, neprijatelj države RH.

Strašno je, nepojmljivo je, dakle, da nekome padne na um da su spomenute osobe neprijatelji (manjinskih) Srba u Hrvatskoj, ergo, da su to neprijatelji Hrvatske kao takve?!

U tzv. Bulletinu SNV-a nabrojeni su i neki web-portali (10-20 njih), pa potom mainstream-mediji, državna televizija, neke komercijalne televizije, drugi neki mediji, a na preostalih stotinu stranica koje nam je “dosadilo” analizirati, e pa tamo je nabrojeno namanje još toliko “mrziteljskih imena prema Srbima”.

Dnevno.hr,
Direktno.hr,
Hkv.hr
Maxportal.hr
Narod.hr,
Sloboda.hr,
Braniteljski-forum.com,
Dragovoljac.com
Hop.hr
Hazud.hr,
Tjedno.hr,
Ustaski-pokret.com,
Dalmatinskiportal.hr,
Pravaski-hrvatski-glasnik-hr,
Krugovaldomovina.info,
Kamenjar.com,
Hu-benedikt.hr,
Likaplus.hr,
Likaclub.eu
Udbina-news.com.
Hrvatskoobrambenostivo.com
TV Z1
Vinkovačka televizija
Osječka televizija
TV Jadran
Karlovačka televizija TV 4rijeke
HRT
Hrvatski tjednik (Zadar)
Hrvatsko slovo
Večernji list…
Itd…

Kad bismo nastavili analizirati taj nevjerojatni Bulletin SNV-a br. 10, dalje od stranice 50 (a i ovo je učinjeno vrlo površno, ispričavamo se, ali smo se namjerno zaustavili na 50. stranici, ovih preostalih stotinjak stranica, to je tek njihova “razrabotka”….), posebno kad bi se nekome dalo analizirati i uspoređivati prethodna izdanja toga nepojmljiva staljinističkoga letka u nastavcima, daleko bi nas to odvelo: nema to baš neke osobite veze s (demokratskom?) razmjenom činjenica, mišljenja, a niti ideja.

Nije to čak niti srpska manjinska paranoja: to je jugoslavenska bezobraština, to što oni rade u Bulletinu SNV-a, vrlo lako bi se mogla ocijeniti čak – agresivnom!

Potpuno je nejasno, međutim, što misle oni koji ih financiraju, odnosno, kako već piše u disclaimeru:

“Ovaj projekt financira Europska unija”,
te:
“Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge VRH (Vlada RH).

Može li Europska Unija i Vlada RH “svojim financijama” zaštititi one koji SNV ad hoc proglašava u najmanju ruku filofašistima, a oni to sigurno nisu?

http://snv.hr/file/bilten/file/bilten-10.pdf

Prethodni članakPojačana verzija Pupovčeve liste za odstrjel
Sljedeći članakNije lako biti Hrvat ovih dana