Podcast Velebit – Darko Petričić:
Udruženi zločinački poduhvat politike, bankarskog lobija, lihvara i državnih institucija protiv hrvatskih građana

0
3425

U Podcastu Velebit gostuje politolog Darko Petričić, autor knjiga “Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije”, “Hrvatska bankarska mafija”, “Pravosudna i policijska mafija”, “Ovršna mafija, udruženi zločinački poduhvat političke kaste, bankarskog lobija, lihvara i državnih institucija protiv hrvatskih građana”, “Metak u leđa za Miru Barešića”, “Kriminal u hrvatskoj pretvorbi: tko, kako, zašto”, “Nelegalni izbori – nelegitimna vlast: analiza izbornih prijevara od 1990. do danas”, “Stečajna mafija: alarmantna svjedočenja o kriminalu u stečajnim postupcima”.

▶︎ Zašto je o promociji knjige Martine Dalić “Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma” izjavio: “Više od pola prisutnih na promociji zaslužilo je optužnicu”?
▶︎ Zašto se knjiga Martine Dalić se dijelila besplatno uz Jutarnji list?
▶︎ Što se dogodilo u Agrokoru?
▶︎ Tko se više sjeća Hotmail afere ili grupe Borg koji su bili indikatori i sudionici afere Agrokor?
▶︎ Tko su odgovorni i glavni protagonisti ovakve ‘pretvorbe’?
▶︎ Je li ovakav rasplet afere Agrokor uspješno spašavanje od stečaja najveće hrvatske tvrtke i spašavanje velikog broja radnih mjesta ili najveći pretvorbeni politički skandal?
▶︎ U knjizi “Hrvatska bankarska mafija”, ukazuje na probleme i neregularnosti u hrvatskom bankarskom sustavu. Koji su to problemi?
▶︎ Jesu li se krediti u švicarskim francima dogodili slučajno i jesu li problemi koje su imali dužnici bili problem njihove nepromišljenosti?
▶︎ Kako je došlo do toga da je država Hrvatska izgubila vlast nad Hrvatskom narodnom bankom pa time i nad monetarnim sustavom kao važnom polugom stimulacije proizvodnje i izvoza?
▶︎ Što je to ‘Bankarska mafija’ o čemu piše u knjizi?
▶︎ Kontroliraju li velike banke u Hrvatskoj i hrvatsko pravosuđe, budući je vrlo teško na većini sudova dobiti spor protiv bilo koje banke?
▶︎ Kakve su veze hrvatskih političara i bankara?
▶︎ Je li zbog toga iluzorno očekivati da će Vlade pokrenuti odlučne akcije kako bi se uveo red u bankarski sektor?
▶︎ Kako u Hrvatskoj izgleda i djeluje mafiokracija, kleptokracija, plutokracija (bogatstvo kao osobina vladajućih) i anokracija (rotacija vladajućih političkih opcija kako bi se stvorio privid demokracije)?
▶︎ Je li politička profesija ili poziv u Hrvatskoj postala unosni biznis kojemu je jedina i isključiva svrha bogaćenje političara?
▶︎ Jesu li stranke u Hrvatskoj političke platforme ideja, programa i aktivizma ili su se pretvorile u trgovačka društva?
▶︎ Je li i u Hrvatskoj politička praksa postalo glasove birača pretvoriti u mandate te nakon toga mandate pretvoriti u novac?
▶︎ Tko su odabrani pojedinaci u Hrvatskoj koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima?
▶︎ Postoji li u Hrvatskoj neki segment društva koji je izvan tih metoda korupcionaštva i političkog kriminala?
▶︎ Jesu li hrvatski građani i hrvatski narod zapravo prevareni, jer nakon što su se izborili za samostalnu državu, političke elite uništavaju egzistenciju većine poštenih i moralnih građana?
▶︎ Kako izgledala kriminalno politička evolucija ili kronologija hrvatske kriminalne scene od kokošara i torbara do organiziranog kriminala i kriminala u visokoj politici?
▶︎ Kako se u Hrvatskoj manipulira na izborima?
▶︎ Zašto se pojavljuje višak glasača?
▶︎ Koilko je bilo izbornih prijevara u Hrvatskoj?
▶︎ Što je to pravosudna mafija?
▶︎ Kako se događa korupcija na sudovima?
▶︎ Što je to ovršna mafija?
▶︎ Zašto u Hrvatskoj kamate i svi nameti peterostruko nadmašuju glavnicu?
▶︎ Što je to ‘Udruženi zločinačkih poduhvata HDZ-a i SDP-a?
▶︎ Je li sve to programirano uništavanje hrvatskoga naroda?
▶︎ Kakvo je trgovačko društvo FINA i kako funkcionira?
▶︎ Zašto je do danas ostalo nerazjašnjeno ubojstvo Mira Barešića?


Projekt Velebit
u suradnji sa
Zajednicom udruga HVIDR-a Osječko-baranjske županije

organizira javnu tribinu pod nazivom

 

HRVATSKA 25 GODINA NAKON DOMOVINSKOG RATA

Na početku tribine nastupiti će novinar, glumac i voditelj Podcasta Velebit Dražen Stjepandić, koji je i autor humoristične monodrame ‘Lijevom našom’, a koja je nastala kao adaptacija tekstova kolumni Zvonimira Hodaka. Nakon njega će stand up komičar, također i voditelj Podcasta Velebit i Dnevnog SHOWiniste Domagoj Pintarić u svojim britkim i duhovitim komentarima analizirati aktualne apsurde društvene i političke situacije u Hrvatskoj.

Na kraju će zajedno s Markom Juričem novinarom i voditeljem predstaviti ‘Podcast Velebit’ i ‘Projekt Velebit’ kao ideju, inicijativu i alternativni medij u Hrvatskoj, kojemu nije svrha samo bilježiti zbivanja, nego analizirati i utvrditi gdje se Hrvatska nalazi i kojim putem treba krenuti 25 godina nakon osloboditeljskog i pobjedničkog Domovinskog rata.

Tribina će se uživo prenositi na YouTube kanalu ‘Projekta Velebit’ i preko sustava društvenih mreža i portala.

Također će biti izložene ratne fotografije koje je Marko Jurič, kao ratni reporter, snimio u Osijeku u ljeto i jesen 1991. godine.

Tribina će se održati u srijedu 19. lipnja 2019. sa početkom u 18.00 sati

u prostorijama Centra za profesionalnu rehabilitaciju u Osijeku, Tadije Smičiklasa 2 (Tvrđa).

Prethodni članakNe bi bilo čudno da se i Pupovac
kandidira za predsjednika države
Sljedeći članakNevolje ministra Horvata na otvorenju Kongresa
forenzičke i antropološke genetike u Splitu