Podcast Velebit ekskluzivno – Svjedoci demantiraju službene podatke o logoru Jasenovac (Prvi dio)

0
8313

Danas, već sasvim evidentno, povijesna mitologija o logoru Jasenovac, svakim danom dobiva nove priloge koji razotkrivaju istinu. U tom nezaustavljivo trendu nalazi se i ovaj Podcast Velebit koji objavljuje snimku iskaza dvojice svjedoka logora Jasenovac Stjepana Špiranovića i i Zvonka Pajora. Špiranović i Pajor su proveli u logoru Jasenovac tri godine. Za to su vrijeme izučavali zanat i kao šegrti radili s logorašima u pogonima i radionicama tog logora. Kao šegrti zanat su izučavali od majstora logoraša, spavali u spavaonicama s ostalim zatvorenicima te se sa svima njima družili, provodili vrijeme i radili. Njihova je priča potpuno drugačija od svega što ste imali prilike čuti iz izvora službene historiografije kako one jugoslavenske, komunističke, ali jednako tako i ove današnje, hrvatske.

Svjedok Stjepan Špiranović iznosi svoja sjećanja iz vremena njegova boravka u logoru Jasenovac.

U ovom PODCASTU VELEBIT pogledajte snimke prvog dijela ekskluzivnog razgovora sa Stjepanom Špiranovićem i Zvonkom Pajorom, a u studiju je gostovao publicist Igor Vukić koji je nedavno objavio knjigu ‘Radni logor Jasenovac’.

Zvonko Pajor koji je logoru Jasenovac izučio električarski zanat o svojim iskustvima tokom boravka u logoru.

Poslušajte u ovom PODCASTU VELEBIT prvi dio njihovog svjedočanstva o nogometnim utakmicama ili kazališnim predstavama u logoru Jasenovac, o prehrani, uvjetima higijene logoraša, spavaonicama, krevetima, plahtama, paketima s hranom, o radnom vremenu, o proizvodnim pogonima, o disciplini, o bjegovima, o suđenjima, kaznama, savezničkim i partizanskim bombardiranjima, tifusu, liječnicima, bolnicama, zubarima, palačinkama, Dinku Šakiću, Maksu Luburiću, čuvarima, ustašama, komunistima, zatvorenicima, Hrvatima, Židovima, Srbima ili o 20 tisuća kozaračke djece koje, kako kažu naši sugovornici nitko nikada nije ni vidio, niti za njih čuo. Ukratko poslušajte u ovom PODCASTU VELEBIT sve ono što nikada niste čuli o logoru Jasenovac.

Drugi dio emisije možete pogledati OVDJE

Prethodni članakElvis Duspara objasnio tko su babilonci i zašto su protiv ZDS
Sljedeći članakHloverka Novak Srzić: Kako su nastali NekretNino i Arafak koalicija