PODCAST VELEBIT – Goran Jurišić:
Teorije i zavjere Masona i Iluminata u svjetskoj i hrvatskoj povijesti

0
3392

Gost: povjesničar Goran Jurišić, autor knjiga ‘WWII Povijesna istina bez cenzure’, ‘Hrvatska i hrvatski narod u ratu za nezavisnost i opstanak 1991.’, ‘Unser Kampf’ napisana na njemačkom jeziku. 

Krenuli smo u razgovor s namjerom da predstavimo javnosti drugačiji uvid u našu povijest, ali je razgovor neplanirano skrenuo u teme o masonima, iluminatima i kakvu oni ulogu, prema mišljenju našeg sugovornika imaju u našoj i svjetskoj povijesti. Bez obzira slagali se s Jurišićem ili ne, ne možemo osporiti zanimljivost iznesenih teza, a pogotovo s obzirom na raširenost takvih misli koje zbog toga dobivaju legitimitet potreban za društvenu raspravu.

Pitanja koja Jurišić otvara su:

Uloga svjetske masonerije i iluminata u važnijim povijesnim zbivanjima od sukoba protestanata i katolika, preko Francuske revolucije, Oktobarske revolucije pa sve do današnjih dana. 

Posebnu pozornost Jurišić pridaje ulozi svjetske masonerije u stvaranju i organiziranju partizanskog pokreta u  Jugoslaviji.

Jurišić također otvara temu povezanosti okultizma i politike, osobito s pozicije izrazito surovog obračunavanja partizana s hrvatskim narodom i zarobljenim vojnicima. 

Odgovore na ova pitanja poslušajte u PODCASTU VELEBIT.


Svima vama u Domovini i iseljeništvu,
koji nas možete podržati donacijom,
biti ćemo zahvalni za svaki pa i najmanji iznos.

Naši brojevi računa su:
IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X

ili preko internetske platforme:
www.patreon.com/Projekt_Velebit

Prethodni članakStožer za obranu Milorada Pupovca:
Kakav Vukovar, svi na Dolac!
Sljedeći članakAko mu je matična država Srbija, što mu je onda Hrvatska (video)