Podcast Velebit – Josip Jurčević: Domovinski pokret je propustio priliku HDZ osloboditi diktature

0
1863

Gost u Podcastu Velebit je saborski zastupnik, povjesničar Josip Jurčević.


Prije mjesec dana je s oduševljenjem najavljivao političku borbu kao član DP-a. Što se dogodilo u međuvremenu?

Što je sa stranačkom tolerancijom kojom je čelništvo DP-a isprva pravdalo taj njegov potez?

Jurčević: ‘Plenkovićeva politika ne služi dobrobiti hrvatskog društva i države nego služi prvenstveno globalističkim i velikosrbijanskim interesima koji Hrvatsku nastoje u cijelosti kolonizirati, od gospodarskog do identitetskog područja. Osim toga, Plenković je u Hrvatskoj razbuktao pogubne procese: korupciju, pravnu nesigurnost, autokraciju, asocijalnost. Na sjednicama Predsjedništva DP-a protivio sam se nestručnom i zbrzanom pregovaranju s Plenkovićem, što se nije uvažavalo, pa je na koncu DP zapravo spasio i osnažio Plenkovićevu diktaturu, što će nanositi daljnje sve veće štete Hrvatskoj i DP-u kao stranci.’

Jurčević: DP je prevaren, sve je išlo prebrzo, Plenkoviću se žurilo, forsirao je da bi opet mogao žetonizirati Hrvatsku?

Telegram: DP-ovac zove na rušenje Plenkovića: ‘On je devijacija, Anušić bi bio idealan šef HDZ-a’

Jutarnji list: Zaljubljen je u Orbana, a sad je i pitanje može li mu moćni HDZ-ovac oprostiti uvredu?

Kulturna Revolucija: “Hoćemo li uskoro od novih ministara slušati da je Hrvatska 45. okupirana, a ne oslobođena?”

Nacional: Josipa Jurčevića u znanstvenim krugovima optužuju da je narušio znanstvene standarde i prikazivao svoje stare radove kao nova djela, a on tvrdi ‘Autoplagijat ne postoji’.

Nacional: Jurčević je kao suautoricu naveo svoju suprugu Katicu Ivandu, a stručno povjerenstvo Filozofskog fakulteta konstatiralo je da je “posve nejasno kakav je autorski doprinos tekstu Katice Ivande”.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“HRVATSKA NA MUČILIŠTU”

Za narudžbu četvrte knjige iz naše Edicije Velebit “Hrvatska na mučilištu“ autora Rudolfa Horvata, tvrdo ukoričene i otisnute na 400 strana, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 44 eura. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dobar indikator vrijednosti knjiga u izdanju Edicije Velebit jest informacija da su dosad izdane knjige Edicije Velebit uvrštene u Kongesnu knjižnicu u Washingtonu.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma” autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 41 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakBBC dokumentacija o atentatu na Nikolu Štedula
Sljedeći članak“Etnobiznismen” i “sitni lopov” Milorad Pupovac kao izborni gubitnik još uvijek nije otpisan