Podcast Velebit – Josip Jurčević: Kada će se Crkva oporaviti od udbaške kontaminacije i ponovo pokrenuti politička zbivanja u Hrvatskoj

1
2631

Gost u Podcastu Velebit je koordinator svih Odbora Domovinskog pokreta prof. dr. sc. Josip Jurčević.

 Izbori u BiH i kako razumjeti mentalitet Bošnjaka koji su sudjelovali u preglasavanju Hrvata, s obzirom da su upravo Hrvati spasili BiH, od HVO-a i HRHB pa sve do pomoći izbjeglicama, liječenju vojnika Armije BiH, dostave oružja itd. Kakav je to čovjek koji ugrize ruku koja ga je hranila i spašavala?

 Kako objasniti potporu visokih predstavnika bošnjačkoj majorizaciji Hrvata ili barem njihovu nezainteresiranost za prava Hrvata?

 Je li na djelu briselska agenda antikršćanske Europe u koju se katolički Hrvati nikako ne uklapaju?

 Za četvrtak je najavljena sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije vezano uz upravljanje Inom. Može li oporba istjerati istinu i pravdu na čistac?

 Kako je Udba ‘izbušila’ Crkvu?

 Teme iz knjige Josipa Jurčevića: ‘Komunistički teror i mučeništvo Crkve 1945. – 1941.’

 Crkva je u Hrvata uvijek kroz povijest bila pokretač političkih gibanja, jer je stvarala nacionaklni ambijent i atmosferu, a gdje je danas?

 Neograničeno revolucionarno nasilje komunista nakon Drugog sv. rata?

 Kako današnje vlasti komunistička zlodjela pretvaraju u praznike?

 Na otoku Daksi je 25. listopada 1944., uz šestoricu svećenika i 53 ugledna Dubrovčana, ubijen i  Isusovac Petar Perica, autor pjesme Zdravo Djevo kraljice Hrvata.

 Uhićenje Stepinca, odnos Tita i Stepinca, ponovno suđenje Stepincu u organizaciji Pape Franje i SPC-a?

 Svećenici suradnici Udbe?

 Memoari komunističkih obavještajaca – Probušena mantija?

 Od svećenika do čelnika Službe državne sigurnosti.

 Zašto je Živko Kustić, glavni urednik Glasa koncila bio posebno važna meta?

 Suočavanje sa zločinačkom prošlošću?

 Drugi dio knjige su dokumenti: suđenja svećenicima, Franjo Šeper i agent Adam, nadzor i izvještaji Udbe o akciji za beatifikaciju Stepinca 1960.; analize zasjedanja Biskupske konferencije Jugoslavije; Krunoslav Draganić, sahrana Branimira Jelića, Vilim Cecelja i drugi.

 Strogo povjerljive Informacije o Vatikanskoj obavještajnoj službi?

 Operativne akcije Partner, Zvonik–89., Kuharićeva propovijed o Stepincu?

 Informacije Centra SDS-a Split o nadzoru nad crkvom 1980.–1990.

 Informacije  Centra SDS-a Zagreb, o nadzorunad Crkvom 1987 –1988.

 Dokumenti nove vlasti: biskup Đuro Kokša, Ivan Fumić. Razgovori mons. Kustića i Camille Pisk.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakPodcast Velebit – Bosiljko Mišetić: Naši tajkuni su uzrupatori hrvatske države za interese gospodara svijeta
Sljedeći članakNa izborima u Bosni i Hercegovini Hrvati su opet prevareni

1 KOMENTAR

  1. Izvrstan postcast i komentare g. Jurčevića. Dodao bi samo jedan komentar prema mom iskustvu i istraživanju, koji nedostaje kako bi se mogla shvatiti današnja politička situacija u RH. Iza jugo UDBE i pogotovo današnje verzije hrvtake UDBE, postoji velika podrška engleske (VB) kolonijalne politike i njihovih tajnih služi, što se jasno može politički vidjeti prilikom raspada komunističke Jugoslavije, Domovinskog rata i nakon njega s zabranom lustracije komunizma i povijesnog istraživanja, zadržavajući jugokomunističku i velikosrpsku povijest.
    Bez toga utjecaja i podrške ne bi mogle postojati političke vladajuće neokomunističke strukture u RH, koje provode za njih ne-osude komunističkih i engleskih poslijeratnih zločina nad izbjeglicama, zatvorenicima i protivnicima komunizma, što je bio genocid i kultorocid hrvatskog naroda u cilju domoljubnog i intelektualnog onemogućavanja stvaranja i razvoja samostalne demokratske hrvatske države. Molim cijenjenoga g. Jurčevića da dopuni svoju knjigu novim poglavljem.

Comments are closed.