Podcast Velebit – Miro Bulj: Nisam se bojao za Raspudića u Saboru; Grbin jest veći, ali Nino je brži

0
1952

Gost u Podcastu Velebit je gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj.

► Kako objašnjavate današnji razvoj događaja u Saboru: Pupovac predsjednika Mosta nazvao šegrtom smrti, a Grbin vas optužio da parazitirate na smrti?

► Jesu li danas svi u Saboru konačno otvorili svoje karte bez diplomatskog uvijanja?

► Kako riješiti ustavnost COVID potvrda razapetih između dva člana Ustava?

► Hoće li se referendumom, ako uspije, razriješiti ono što se nije moglo riješiti u Saboru?

► Je li do danas sakupljeno više od 300 tisuća potrebnih potpisa?

► Je li postojala opasnost od fizičkog obračuna, kad se Raspudić približio Grbinu nakon njegovih uvredljivih izjava, jer Grbin je u tom času izgledao vrlo prestrašen?

► Nakon što ste već ranije zaustavili fizički nastup premijera Plenkovića prema zastupniku Grmoji, izgledalo je da će te se već po drugi puta naći u istoj poziciji.

► Kako premijer vas koji ste išli u rat i niste se bojali metaka, optužuje da se bojite “vatice i iglice”?

► Je li ovo mogao biti dogovoreni nastup HDZ-a, SDP-a i Možemo protiv Mosta?

► Ima li Most podršku Domovinskog pokreta i Suverenista?

► S obzirom da se novim zakonom predviđaju oštre kazne onima koji mu se suprotstave, hoće li on onda biti primjenjen i prema predsjedniku Milanoviću?

► Ulijeva li vam snagu podatak da je predsjednik Republike Hrvatske zauzeo sličan stav vašemu?

► Što mislite o uhićenju Marka Franciškovića pod otužbom da je na prosvjedu na kojemu ste i vi bili prisutni, pozivao na terorizam?

► Zašto se jasna teroristička djela pripadnika vojske i policije tzv. Republike Srpske Krajine, poput bacanja bombe na djelatnike HEP-a ne klasificiraju kao terorizam, dok se hrvatskim braniteljima terorizam pripisuje na osnovu nekakvih verbalnih konstrukcija?

► Zašto se po nacionalnoj osnovi razdvajaju djeca poginula u domovinskom ratu, kao što pokazuje slučaj ubijene Aleksandre Zec?

► U Saboru ste pitali Pupovca kako to da Mostovo surotstavljanje COVID potvrdama nije nazvao “ustaški projekt”.

► Kako gledate na Ugovor o reciprocitetu između Srbije u Hrvatske o manjinskoj zastupljenosti u predstavničkim tijelimaobiju država?

► Kako tumačite da se toliko toga što stoji kao projekt u Memorandumu 2 SANU, doslovno poklapa s onim što se danas događa u Hrvatskoj?       

► Zašto se konstantno kroz razne udruge u Hrvatskoj, Srbe nastoji prikazati žrtvama?

► Kako objasniti optužbu 18 nevladinih skupina da je predsjednik Milanović prešao na mračnu stranu?

► Ako udruge koje stranka na vlasti financira preddstavljaju Tuđmana i Mladića jednakima, a HDZ na to ne reagira, gdje to onda stavlja današnji HDZ u odnosu na onaj kojega je uspostavio Franjo Tuđman?  

► Kako cijenite komunalnu politiku novih zagrebačkih vlasti?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakPodcast Velebit – Krešimir Bušić:
Na Balkanu postoji samo jedan agresor
Sljedeći članakUz obljetncu smrti (17/12/68)
vizionara slobode Ivana Oršanića