Podcast Velebit – Nada Šikić:
I Jure Francetić je član naše stranke ‘Hrvatsko bilo’

0
1232

Gošća u Podcastu Velebit je Nada Šikić, predsjednica stranke ‘Hrvatsko Bilo’.

Bila je ministrica rada i mirovinskog sustava u vladi Tihomira Oreškovića. Rođena u Slavonskom Brodu, završila je Medicinski fakultet u Zagrebu te je specijalizirala neurologiju.


Vraća li se Karamarko u politiku – “Gospodin Karamarko je moj svijetli uzor u politici, moj dobar i drag prijatelj, ali ga ja u ovom trenutku ne vidim u našem djelovanju”.

Kakve su procjene političkog potencijala stranke Hrvatsko Bilo na sljedećim izborima?

 S kime bi mogli ići u koaliciju?

Što misli o rascjepkanosti hrvatske desnice?

 Može li i HDZ biti koalicijski partner?

 Može li Ivan Anušić naslijediti Andreja Plenkovića na čelu stranke?

 Koliko neka strana veleposlanstva oblikuju političku scenu u Hrvatskoj?

 Kako se pišu povijesni udžbenici za hrvatske škole?

 Zašto se vlast boji stadionskih pjesama?

 Treba li postaviti ogradu na hrvatske granice?

Prometna nesreća – 12 migranata u osobnom automobilu, stradala hrvatska obitelj iz Rijeke i vozač. Koliko ima takvih slučajeva s prekrcanim vozilima koja su prijetnja svima u prometu?

Nakon vijesti o prometnom udesu koji su skrivili migranti i njihovi krijumčari, zašto je uslijedio niz medijskih analiza koje upozoravaju na porast rasizma kod Hrvata?

Doček Nove godine na Trgu bana Jelačića. Neki su Zagrepčani rekli kako je bilo uznemiravanja od strane stranih radnika, migranata ili tko su već bili ti ljudi, ali su mediji u svojim analizama rekli da za to nema dokaza, dok su incidente u kojima su navodno Hrvati maltretirali neke strane državljane, kao dokaze uzeli zdravo za gotovo izjave tih stranih državljana. Zašto kad Zagrepčani kažu da ih je netko maltretirao, onda im se ne vjeruje i mediji tvrde da za to nema dokaza, a kad strani ljudi kažu da su bili maltretirani onda je im se vjeruje i to postaje dokaz navodnog hrvatskog rasizma?

 Ima li terorista među migrantima?

 Što znači izjava Aleksandra Tijanića, svojevremeno direktora srpske radiotelevizije, koji je ovo izjavio o cajkama: ‘Mi Srbi lansirali smo na Hrvatsku bombu koja će eksplodirati kad-tad i ne možete se spasiti. Ona je uništila Srbiju. To je folk muzika. Bez nje se nije ni moglo ratovati na Balkanu. Ona je srpski najznačajniji proizvod i vi u Hrvatskoj morate učiniti sve da to ugušite’.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“HRVATSKA NA MUČILIŠTU”

Za narudžbu četvrte knjige iz naše Edicije Velebit “Hrvatska na mučilištu“ autora Rudolfa Horvata, tvrdo ukoričene i otisnute na 400 strana, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 44 eura. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dobar indikator vrijednosti knjiga u izdanju Edicije Velebit jest informacija da su dosad izdane knjige Edicije Velebit uvrštene u Kongesnu knjižnicu u Washingtonu.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma” autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 41 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakVrijeme potrage kruha nad pogačom, oprostite, novčića u pogači
Sljedeći članakAntifašistički brod užasa