Podcast Velebit – Robert Valdec: Pogled iz Rusije na Hrvatsku i svijet

0
1409

Gost u Podcastu Velebit je novinar Robert Valdec.


Kako se živi u Rusiji? Imaju li sankcije učinak na standard građana?

 Ima li Putin potporu ruske javnosti za rat u Ukrajini?

 Koliko daleko je Rusija spremna ići s ovim sukobom?

 Jesmo li pred velikim svjetskim sukobom?

 Godina počela ulaskom u Schengen i ukidanjem kune te prelaskom na euro.

Zambija, posvojitelji djece, i intervencija hrvatske države u usporedbi s odnosom prema uhićenim BBB-ovcima.

Mladi su budućnost. Uvijek su stadionske pjesme i parole najavljivale promjene. Zar su naši vladajući toliko neinteligentni ili su zagovaratelji radikalnih opcija, izmišljajući rat protiv ustaša?

Kakva je ovo demokracija u kojoj ima slobode govora pa tako i pjevanja samo za neke vrste pjesama?

Vlast po noći štema natpis “Za dom Spremni”. Što se time postiže?

Kumrovečke manifestacije, Trnjanski kresovi i slična okupljanja uglavnom starijih ljudi, ne izazivaju političku reakciju kao u slučaju navijača.

 Treba li postaviti ogradu na hrvatske granice?

 Ima li terorista među migrantima?

Teroristički napadi u Belgiji i Francuskoj, otvaraju pitanja odnosa prema migrantima. Tko su migranti?

Napad Hamasa na Izrael i izraelski odgovor.

Napad dronom na jednog od vođa Hamasa u Beirutu i dvije eksplozije u Iranu s velikim brojem žrtava – otvara li to novu etapu, zaoštravanje i širenje bliskistočne krize?

Kako su mogući toliki sigurnosni propusti izraelske obavještajne službe Mossad?

 Hoće li Izrael odustati od ofenzive?

U manastiru Banjska, kosovska policija je otkrila izuzetnu količinu eksploziva, uniformi, logistike, hrane, opreme za barikade, što je bila oprema za nekoliko stotina drugih napadača. Jesu li objekti Srpske pravoslavne crkve postali skladišta vojnog oružja i opreme?

 Neprijavljivane dobiti ministra Grlića Radmana i kupnja stana člana uprave HEP-a od Pavla Vujnovca?

 Je li Možemo nesposoban ili se radi o dobro smišljenom planu?

Zagrebačka Arena se pretvorila u najveću “kafanu na Balkanu”. Kako bi rekli Austrijanci, “muzika za idiote”. Međutim, Zagrepčani su “od(u)ševljeni”, od Aleksandre Prijović pa na dalje.

Povučen udžbenik “Zašto je povijest važna? 4”.

Ministarstvo je od Agencije za odgoj i obrazovanje zatražilo provjeru navoda iz različitih predstavki. Ispod naslova „Stvaranje Republike Hrvatske“ stavljena je slika Milke Planinc. Križni put je bio šetnja zarobljenika do doma, zločini partizana nisu spomenuti, govori se o zločinima HV-a, Stepinac nije rehabilitiran itd.

Napad na nastavnika ili provokacija pa incident između nastavnika i učenika, nakon čega je država nastavnika odmah strpala u zatvor.

Smjena ministra obrane Banožića i imenovanje Ivana Anušića na njegovo mjesto.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“HRVATSKA NA MUČILIŠTU”

Za narudžbu četvrte knjige iz naše Edicije Velebit “Hrvatska na mučilištu“ autora Rudolfa Horvata, tvrdo ukoričene i otisnute na 400 strana, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 44 eura. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dobar indikator vrijednosti knjiga u izdanju Edicije Velebit jest informacija da su dosad izdane knjige Edicije Velebit uvrštene u Kongesnu knjižnicu u Washingtonu.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma” autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine iznosi 41 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakPodcast Velebit – Željko Žukina:
Na djelu je masonizacija Crkve i države Hrvatske
Sljedeći članakDrugovi su se pobunili zbog glavnog kandidata za državnog odvjetnika