Podcast Velebit UŽIVO – Austrijske vlasti i mediji
spremaju klopku za hodočasnike na Bleiburg

0
6361

Kao što smo najavljivali, nakon neviđene hajke na ovogodišnju bleiburšku komemoraciju u Austriji u kojoj se sa svih strana i iz svih oružja nemilice “puca” po Hrvatima, skupina koruških Austrijanaca je 9. svibnja u 19 sati, u Starom kinu “Grenzlandheim” u Bleiburgu odlučila na javnoj tribini reći pravu istinu o značenju ove komemoracije. Trebao je biti prikazan dokumentarni film “Fluchtpunkt Bleiburg”, autora Ferdinanda Maceka. Film je snimljen na temelju knjige austrijskog povjesničara dr. Floriana Thomasa Rulitza “Bleiburška i Vetrinjska tragedija”, s kojom je 2010. godine doktorirao na Sveučilištu u Klagenfurtu. Međutim, umjesto najavljenog filma prikazan je odvratan antihrvatski agitpropovski film kakvog se ne bi posramili ni glavni promotori velikosrpske i jugokomunističke kuhinje za prepariranje Hrvata u zločinački i genocidni narod.

Ukratko, dogodio se škandal o kojemu domaći mediji nisu izrekli ni slova. Ekipa Podcasta Velebit je bila na toj promociji i svjedočila nevjerojatnoj manipulaciji austrijskih vlasti i medija u maniri notornih jugoslavenskih političkih krivotvorina. Ovakav pokušaj manipulacije emocijama lokalnog stanovništva, uz nedavni skup tzv. antifašista u Beliburgu koji su mještanima držali govore o ‘strašnim zločincima’ Hrvatim,a imamo razloga sumnjati da se u Austriji hrvatskim hodočasnicima priprema nešto vrlo neugodno. Uz našeg Domagoja Pintarića na tribini je bio i Stipo Pilić, povjesničar iz Udruge trostruki logor Jasenovac. U Podcastu ćemo vidjeti prilog koji smo snimili na tribini i čuti izjave reavoltiranih sudionika o sramotnij austrijskoj prevari, a naši gosti koji su tome i sami svjedočili, iznijeti će svoja logična razmišljanja i poziv na oprez hodočasnicima koji će se u subotu zaputiti u Bleiburg.


U drugom dijelu emisije biti će prikazan prilog o ovrhama djece koje u zadnje vrijeme pod vrlo čudnim okolnostima sve češće poduzimaju pojedini Centri za socijalnu skrb. Gost je odvjetnik Mate Knezović koji zastupa upravo takav jedan slučaj. Radi li se o kriminalu sustava ili pre revnosnom shvaćanju svojih radnih dužnosti pogledajte u Podcastu Velebit.


 

Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:
IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA – Raiffeisenbank Hrvatska

ili preko internetske platforme:
www.patreon.com/Projekt_Velebit

Prethodni članakPapa prepoznaje Hrvate po mirisu
Sljedeći članakHrvatsko moraliziranje
i antemuralno christianiziranje