Podcast Velebit – Vanja Vinković: ‘Strašna ustaška država financira tjednik ugroženih Pupovčevih Srba’

0
2339

Gost u Podcastu Velebit je novinar Vanja Vinković.

U čije ime Pupovac, Možemo i njihovi Hadezeovi parteneri, krijući se iza forme tjednika srpske nacionalne manjine, stvaraju nove antagonizme između Hrvata i Srba?

Zašto vladajući žele stvoriti sukob između Hrvata i Srba u Hrvatskoj?

Kako hrvatska oporba ne zna odgovoriti na napade agresivne ljevice?

Kako se na tom primjeru najbolje vidi misao američke blogerice Margaret Anna Alice: “Kada vas optuže za neki stereotip, ignorirajte optužbe jer ako se počnete braniti to se doživljava kao priznavanje krivnje?”

Zašto je buru u Saboru izazvalo usvajanje ‘Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira’ koji se poklapa s 39-im protokolom Memoranduma 2 SANU koji navodi da je potrebno “stalno inzistirati u Hrvatskoj na opasnost od obnavljanja NDH”, a u protokolu 40. “Uvijek i na svakom mjestu uz Hrvate isticati ideju ustaštva, zločine, logore u NDH, njihov radikalizam, ekstremizam i svirepost. Za tu svrhu koristiti medije i angažirati što veći broj hrvatskih intelektualaca podmićivanjem, uslugama ili ucjenama.”

Kako Puzajući totalitarizam globalne oligarhije ovladava svijetom?

Kako transhumanisti sebe pretvaraju u bogove, a nas u robove svojih frankejnštajnovskih vizija?

Kako u totalitarizmu država preuzima ulogu boga koji je svemoguć, sveznao i sa svim ovlastima nad čovjekom?

Zašto se svaki protivnik totalitarizma mora eliminirati, svaka skupina, vjerska ili etnička iskorijeniti, jer te skupine potkopavaju autoritet države?

Nasilje više nije samo sredstvo za postizanje cilja, ono “postaje predmet obožavanja jer je zemaljsko očitovanje božanske moći države i sustava.”

Kako gradovi postaju zatvorenički logori jer u njima čovjek prestaje biti autonoman?

Totalitarna država zahtjeva punu lojalnost. Znači li to da joj zato smeta lojalnost unutar obitelji?

Kako u sustavu stasa ideja da djeca ne pripadaju roditeljima nego zajednici i sustavu?

Što je to Woke up kultura?

Kakve su bile reakcije na dokumentarni serijal na HRT-u Fiume crno crveno Rijeka?

Što je to A’Anunzijeva politička baština i tko ju je nasljedovao u Rijeci, ali i šire?

Kakva je distopijska sudbina današnjeg čovjeka?

Je li naš suradnik iz Melbourna Dinko Dedić u ovom svom facebook statusu ironičnom ekavicom najbolje opisao sadašnje stanje u državi: “U procesu revizije istorije naroda i narodnosti Hrvatske, period otadžbinskog rata konačno dobiva svoju stvarnu sliku. U regionu Hrvatske izbio je devedesprve rat između hrvatskih partizana i srpskih četnika. Nakon 4 godine ratovanja po šumama i gorama, u akcijama munja i nevreme, konačnu pobedu su odneli partizani. U procesu oprosta i abolicije, poražene četnike snage su apsorbirane u pobedničke partizanske redove, jednako kao i četerespete. Danas svi uživaju boračke penzije, dele vlast i sretno žive u državi gde se i petokraka i kokarda ravnopravno ističu, a ustaški simboli narodnih izdajnika su zabranjeni, na radost celog antifašističkog sveta, a posebno naroda i narodnosti Hrvatske”?

Događa li se i u Hrvatskoj politički fenomen da svaki režim pred svoj kraj uvijek postrožava zakone za ona djela za koja mislili da ga ugrožavaju?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine je ista kao i za prošlu i iznosi 34,51 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakSabor i Vlada RH vratili su članicu Europske unije u totalitarizam i otvorili vrata državnom nasilju
Sljedeći članakNastavi li se s odvratnim masovnim ubojstvima djece, smrtna kazna pokucat će na kolektivnu svijest razmaženog liberalnog svijeta