Ako se ovako nastavi, jednoga dana će u Europskom parlamentu neravnopravno sjediti predstavnici Hrvatske i predstavnici Srbije. Neravnopravno zato što će Srbija predstavljati većinski narod na Zapadnom Balkanu “koji može uvesti reda na tom povijesno zapaljivom prostoru”, a bez kojega je taj red neostvariv, kao što je to bilo u sastavu argumenata za uspostavu Versailleskog poretka nakon I. svjetskog rata i na Konferenciji u Jalti u veljači 1945.

Jugoslavenstvo nije srpska izmišljotina, nego hrvatska. Velikosrbi su se na nju samo prikopčali. Uvijek je to utapanje predvodila hrvatska inteligencija, pa tako i danas, najprije ilirsko slavensko, pa sovjetsko komunističko a danas europsko liberalno i regionalno, na filozofiji, političkim naukama i drugdje pod tutorstvom Jakovine, Pupovca, Klasića, Josipovića, Goldsteina i drugih, po europskim i hrvatskim novcem dobro podmazanim udrugama, kroz politiku bruxelleskih namjesnika u Zagrebu, kroz pravosuđe i gospodarstvo dobro umreženo.

Zapadni Balkan također nije srpska izmišljotina nego europska, bruxelleska. Velikosrbi su se na nju samo prikopčali.

Za hrvatski narod im je jedino važno da okrene leđa prošlosti i crnim slutnjama na koje ih ona može navesti i bez prošlosti opet krene kao guske u maglu, pa što god se dogodilo kad se magla raziđe.

Srbiju čim prije progurati u unitarističku Europu (“To je u hrvatskom interesu”, tvrde u Zagrebu) tako da opet svi Srbi budu u jednoj državi, slobodni nastaviti svoju misiju zauzimanja tuđih teritorija, po starom diktatu a novom modelu, u Europi prozirnih, poroznih i praktično nepostojećih granica.

I što mislite tko će u tom konglomeratu prvi nestati – oni koji tuđe neće a svoje nedaju, pa još od 19. stoljeća gube pokrajinu za pokrajinom, počevši od Mačve 1830., pa do Bosanske Posavine 1995., ili oni koji javno propovijedaju svoje aspiracije povratiti Krajinu protiv koje Oluja više neće biti moguća (Zna Vučić što govori i zašto tako govori).

Zašto mislite da službena Srbija hoće u Europu a ne u savez s Rusijom?

Zato što će joj Europa omogućiti dominaciju u “regionu” koji je u Bruxellesu a ne u Beogradu nazvan “Zapadni Balkan”, a u Beogradu ne mogu iščekati (niti mnogi u Zagrebu), već se u naprijed javno prozivaju garantorom prosperiteta i sigurnosti Zapadnoga Balkana. To im Rusija ne može donijeti, a vlast u Zagrebu će im u tome pomoći, zato što je u sadržaju bruxelleska a samo u imenu hrvatska.

Hrvatski problem je veći nego što se na površini vidi i dublji nego što za to većina u Hrvatskoj naročito mari. Kada iz Srbije stižu prijetnje, Hrvatska misli na mogući oružani napad iz Srbije. Krivo, potpuno krivo!

Srbija danas znade da joj ratovi donose poraze a Versaillesi, Jalte, Daytoni i Bruxellesi pobjede.

Zašto mislite da patrijarhalna Srbija, poznata po likvidacijama svojih vladara koji joj nisu bili po volji, od Obrenovića do Đinđića, danas trpi LGBT premijerku, uključujući i samog patrijarha Irineja?

Zašto mislite da je Srbija, koja gaji historijsku mržnu prema muslimanima i u Srebrenici ih je samo par godina ranije išla istrijebiti, tako tolerantno puštala muslimanske izbjeglice u Srbiju, bez i jednog slučaja vjerske netrpeljivosti, lamentirajući kako Mađarska zatvara granice a Srbija ih širom otvorila muslimanskoj braći u nevolji, dok će ministar vanjskih poslova turskom predsjedniku pjevati turske pjesme – jer mrzi “poturice” a obožava Turke?

Zašto misite da će Srbija, koja je uzela malo vremena dok se ne pacifiziraju nezadovoljnici, na kraju pristati na europsku konačnu odluku i priznati Kosovo kao samostalnu državu?

Zato jer je danas navažnje da se Srbija prilagodi Europi a Europa Srbiji.

Zato jer na sjeveru ima plan dobiti puno više nego što će jugu izgubiti, znajući da joj Europa administrativnim putem može dati ono što njezini MIGovi ne mogu osvojiti niti hrvatski F-16 obraniti, ako sve bude išlo po planu, prvenstveno ako u Hrvatskoj preživi ovakova vlast kakvu imamo danas.

Zašto mislite da “loš Europljanin” Dodik navija za odcijepljenje RSK od Bosne i Hercegovine, a “dobri Europljanin” Vučić ga u tome sprječava?

Zar stvarno vjerujete da će prije biti da se ne mogu dogovoriti, nego da su se dogovorili?

I na kraju, mislite li da se eliminacija iz hrvatske vlade nedovoljno definiranoga, čangrizljivoga i strukturalo klimavoga Mosta u vrijeme kada HDZ-u nije bio potreban Pupovac da zadrži većinu, i na njegovo mjesto postavljanje vrlo dobro definiranog HNS-a a u istom dahu i nesrazmjerno ojačanje još definiranijega Pupovca, dogodila jer je Plenkoviću u jednom momentu Mostova neposluha, u sred sjednice vlade pukao film, pa je u momentu pritajenoga bijesa, kako je to na video snimci izgledalo, izbacio Most iz vlade a sve drugo je po sreći sjelo na svoje mjesto?

Znam da će neki ovo opisati kao jednu veliku teoriju zavjere. Moguće bi bilo postaviti još stotinu ovakvih pitanja, koja sva kao i ova do sada, imaju samo jedan odgovor, ali to nebi pomoglo onima koji si ne žele pomoći.

Ja samo znam, ako se ovako nastavi, jednoga dana će u Europskom parlamentu neravnopravno sjediti predstavnici Hrvatske i predstavnici Srbije. Neravnopravno zato što će Srbija predstavljati većinski narod na Zapadnom Balkanu “koji može uvesti reda na tom povijesno zapaljivom prostoru”, a bez kojega je taj red neostvariv, kao što je to bilo u sastavu argumenata za uspostavu Versailleskog poretka nakon I. svjetskog rata i na Konferenciji u Jalti u veljači 1945.

Zato nam govore da okrenemo leđa prošlosti, jer u povijesnom kontinuitetu možemo naslutiti što nam se sprema, a bez prošlosti ćemo opet kao guske u maglu, pa što god se dogodilo kad se magla raziđe.

Svi hoće u Schengen a ja bi najprije na Rentgen.

Foto: Aleksandar Vučić sa direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Vanjskopolitičkoj službi EU, Angelinom Eichhorst. 

Prethodni članakVučić je Šešeljev četnički šegrt:
A tko je njegov prikriveni nasljednik u Hrvatskoj?
Sljedeći članakTko se tenka laća, traktorom se vraća
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.