Svi oblici sabotaže Projekta Velebit,
samo će ojačati našu odlučnost

Ova borba neće i ne može stati dok u Hrvatskoj
konačnu pobjedu ne odnesu ili oni koji ju ljube ili oni koji ju mrze.

0
1419
MORH-ov video prilog uz tekst “Obavezni vojni rok za Hrvatsku neodgodivo potreban”, blokiran je uz objašnjenje da je to učinjeno nakon višestrukih upozorenja s treće strane.

Na web stranici Projekta Velebit, u sastavu teksta “Obavezni vojni rok za Hrvatsku neodgodivo potreban“,  blokiran je MORH-ov video “Hrvatska vojska“. Navodi se da su dobili “višestruke pozive s treće strane“. Nije teško zaključiti odakle dolaze “višestruki pozivi s treće strane” i žalosno je da hrvatske vlasti tako lako popuštaju pred pritiscima onih kojima smeta snažna i sigurna Hrvatska i tekst koji poziva na zaštitu vitalnih hrvatskih interesa.

Na svaku akciju Projekta Velebit, kojom se poziva na zaštitu hrvatskih interesa, javljaju se te snage i vrše organizirani pritisak na vladajuće i druge odlučujuće faktore u Hrvatskoj, nastojeći blokirati pozive na promjene, koje su nužne za sigurnost, opstanak i napredak hrvatskog naroda i hrvatske države.

Na komemoraciji za žrtve Jasenovca prošle godine, pokušali su blokirati polaganje vijenca Projekta Velebit za sve žrtve od 1941. do 1951. Samo zahvaljujući prisutnosti tadašnjeg Ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, polaganje vijenca nije spriječeno. Konzekvento, Hasabegović više nije ministar.

Javna tribina koju je Projekt Velebit organizirao s Maticom hrvatskom u velikoj dvorani MH, čiji je tok uživo prenošen na “maxportalu” (live streaming), preko najjačih “hrvatskih” medijskih izvora, nazvana je “tajnim sastankom u podrumu Matice hrvatske“.

Akciju Projekta Velebit na Cvjetnom trgu, da se aktualizira tema priznanja Hrvatske pravoslavne crkve, sabotirale su iste te snage od prvog dana, djelujući organizirano i sustavno, proglašujući ju subverzivnom, opasnom, fašističkom i ustaškom, s apelima na austrijskog suvlasnika privatnog prostora na kojemu je trebao biti održan obred Bogojavljanja HPC, na banku koja ima financijski interes u tom prostoru i na Ministarstvo policije da se taj prosvjed zabrani kao subverzivan.

Prosvjed su osudili izvori iz Srbije, iz tzv. Republike Srpske i tzv. antifašističkih organizacija u Hrvatskoj, jednoglasno. Jednoglasju su se pridružili i neki pojedinci i institucije, koji se svrstavaju na nacionalnu stranu hrvatskog javnog života, poput napisa u “Večernjem listu”, sugerirajući da se time ide na ruku velikosrpskim interesima.

Kako se promocijom HPC ide na ruku velikosrpskom interesima i interesima SPC teško je objasniti. Još je teže objasniti kako se ti “zauzeti za hrvatske probitke” mogu naći u jednoglasnoj osudi Projekta Velebit zajedno sa srpskim i tzv. antifašističkim snagama u Hrvatskoj a istovremeno tvrditi da reagiraju na platformi hrvatske dobrobiti.

Svi ti razni oblici sabotaže Projekta Velebit, uključujući i neke za koje ne mislimo da ih je ovog trenutka podobno iznositi u javnost, samo će ojačati našu rezolutnu odluku provoditi Program Projekta Velebit onako kako je javno predstavljen i predložen hrvatskom narodu na usvoj, kritiku ili dopunu.

Stipe Mesić u “Novom listu” javlja: “Famozni Projekt Velebit sasvim sigurno neće posustati i ne posustaje u naporima da me kompromitira. Ne bojim ih se. Vjerujem u naše antifašiste i u zdrav razum naših građana. Vjerujem da će prihvatiti ovo objašnjenje i iskrenu ispriku. I neću prestati s aktivnostima, ma koliko to »velebitaše« i one koji stoje iza njih, smetalo. Neću! Niti smijem! Pogotovo sada ne smijem!

Stipe Mesić je u pravu. Mi nikada nećemo odustati. On vjeruje u antifašiste i razum “građana” a mi vjerujemo u razum Hrvata koji neće dozvoliti da ih pod floskulom antifašizma izigra klika jugoslavena na čelu sa Stipom Mesićem.

Zato od Hrvata diljem Domovine i iseljeništva, zabrinutih nad hrvatskom sudbinom, tražimo podršku, jer iz njih crpimo snagu i legitimitet za ovaj POKRET HRVATSKOG NARODA — IZ HRVATSKOG NARODA — ZA HRVATSKI NAROD.

Ps. Zabranjeni video-snimak možemo zamijeniti drugim, dok i njega ne zabrane oni kojima je Projekt Velebit trn u oku, ali neka stoji. Ova borba neće i ne može stati dok u Hrvatskoj konačnu pobjedu ne odnesu ili oni koji ju ljube ili oni koji ju mrze.

Prethodni članakObavezni vojni rok za Hrvatsku neodgodivo potreban
Sljedeći članakAnacionalni pritisak na nacionalnoj grbači