Podcast Velebit – Božićna čestitka Projekta Velebit

0
3260

Dragi prijatelji, dragi Hrvati, gdje god bili, želimo vam čestit Božić!

Prilika je ovo da se zahvalimo i zastanemo malo onako sami. Jer Božić je vrijeme zahvalnosti i darivanja Istinom koja se utjelovila upravo na ovaj dan.

Razmišljajmo ovih dana o tome, o sebi, o svojoj obitelji, našoj povijesti i tradiciji.

U tom duhu, a tragom tisuća vaših pisma i prijedloga, želimo vam reći da nismo ni gluhi ni slijepi na vaše prijedloge. O svemu tome razgovaramo, razmišljamo, planiramo.

Prije nekoliko mjeseci počeli smo s emitiranjem Podcasta Velebit i ovih smo dana snimili naš stoti Podcast Velebit. Kad podvučemo crtu vidimo da smo nešto dobro napravli, da smo u ovaj cenzurirani hrvatski medijski prostor unijeli jednu tv emisiju koja se ravna onim starim mjerilima novinarskog zanata, a to je iznošenje istine. Lijepo je što možemo to reći upravo na ovaj blagdan božićnog utjelovljenja istine. Podcast Velebit nije naš cilj, on je tek sredstvo na putu koji smo zacrtali kad smo oblikovali ideju Projekta Velebit.

Slijedeća godina donosi brojne izazove, političke, demokratske i društvene. Pa neka ovaj Božić bude početak saveza za istinu, za dobro, za nas, za naš hrvatski narod. A u Novoj godini koja dolazi, neka nam ta Istina bude na pomoći da stvorimo Hrvatsku po našoj mjeri, pa da naše molitve sprovedemo u djelo, da pronađemo hrabrost i snagu slijediti Istinu naše kršćanske, hrvatske i ljudske tradicije pa da naše snove oživimo ovdje na ovoj lijepoj našoj zemlji hrvatskoj.

Stoga, još jednom sretan Božić s našega zajedničkoga Velebita od svih onih koji su stvarali i stvaraju ovaj projekt. Od naših i vaših: Dinka, Mate, Marka jednoga i drugoga, Domagoja, Dražena, Marijana, Ivana, Borne, Andrije, Stipe, Tomislava, Borisa i drugih znanih i neznanih koji su nam pomogli idejom, uslugom, donacijom i savjetom.

Bog vas sve blagoslovio!

Vaš Projekt Velebit

Prethodni članakBožićni “položaj” prije mnogo godina i hrvatski položaj danas
Sljedeći članakNovčići, novčići, zvone dan i noć