Podcast Velebit – Ilčić: Zašto su iz Narod odlučuje išli skupljati potpise u isto vrijeme kad je to Istina o Istanbulskoj najavila?

1
4347

U današnjem Podcastu Velebit gostovao je predsjednik hrvatske političke stranke HRAST, gospodin Ladislav Ilčić. Razgovarali smo o nizu aktualnih političkih i društvenih pitanja, pokušavajući pronaći ispod njihovog javnog obrisa dubinsko značenje, modele upravljanja Hrvatskom, protagoniste u javnosti i iza scene, a veći dio razgovora odnosio se na tzv. suverenistički, nacionalni spektar i probleme koji postoje na toj strani pred nacionalnim izazovima i načinima njihovoga rješavanja.

Ilčić je ponudio odgovore na slijedeća pitanja:
Kako uspostaviti suvremenu Hrvatsku, na antifašizmu ili na kršćanstvu kao nacionalnoj vrijednosnoj kralježnici?
Zašto je Plenkovićeva politika pogubna za hrvatsku naciju?
Zašto HRAST više neće poduprijeti Kolindu Grabar Kitarović i što joj zamjeraju?

Kakvi su odnosi između nacionalnih i suverenističkih stranaka, strančica i inicijativa, počevši od odnosa HRAST-a i NHR-a, do odnosa HRASTA-a i HSP-a, te što spriječava stvaranje moćnog nacionalnog saveza za promjene u Hrvatskoj?
Bi li se Katolička Crkva trebala jasnije postaviti pri definiranju temeljnih društvenih i nacionalnih vrijednota u Hrvatskoj?
Može li se biti hrvatski suverenist a zanemarivati probleme Hrvata u Bosni i Hercegovini?
Može li biti Hrvatskoj prihvatljive Europe bez kršćanstva u njenim temeljima i bez snažne afirmacije suverenih nacija i država?
Zašto je došlo do šumova u organizaciji referendumskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje, je li bilo pokušaja suradnje prije promocije inicijativa, kakva je bila suradnja i što je izazvalo pismo Željke Markić javnosti o neustavnosti inicijative Istina o Istanbulskoj?
Smije li Hrvatska tolerirati i čisto s kršćanskog stajališta trpjeti otvoreno divljanje četništva i političkog srpstva pod državnom zaštitom?
Kakve će posljedice ostaviti izuzetno opasna reforma obrazovanja na buduće hrvatske generacije?
Zašto je Kolinda Grabar Kitarović brutalno nasrnula na profesoricu Dijanu Vican i podurpla Blaženku Divjak s ovako opasnom reformom?
Kakve će uvjete HRAST postaviti pred eventualne saveznike u tekućoj izbornoj godini; tko neće smjeti biti na njihovim kandidacijskim listama i zašto?
Kako prepoznati četnika u Hrvatskoj?
Je li nekršćanski reći istinu o različitom profilu naroda, ljudi, kultura i zašto je Ilčić proglašen šovinistom jer je javno rekao činjenice koje svi znaju?
Kakvi su Ilčićevi odnosi s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj i što misli o njihovoj šutnji o događajima u Federaciji BiH?
Kakav je Iličićev odnos prema Penavinim vapajima iz Vukovara?
Je li u HDZ-u preostalo nešto dobro i kako se postaviti prema toj stranci danas?
Kakve će posljedice ostaviti neuspjeh nabavke vojnih zrakoplova i što to govori o hrvatskm ugledu u današnjem svijetu?

Uz ova pitanja, u razgovoru smo se dotakli čitavoga niza detalja koji određuju hrvatske političke prilike, te pravce razvoja europske politike i njihovoga utjecaja na države i narode.

Odgovore na ova pitanja pogledajte u Podcastu Velebit.


Svima vama u Domovini i iseljeništvu,
koji nas možete podržati donacijom,
biti ćemo zahvalni za svaki pa i najmanji iznos.

Naši brojevi računa su:
IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X

ili preko internetske platforme:
www.patreon.com/Projekt_Velebit

 

Prethodni članakPodcast Velebit – Sunic and Glasnovic: 
Croatian Diaspora; Return or Extinction?
Sljedeći članakPodcast Velebit – Marko Ljubić i Marko Jurič:
Udruženi poduhvat DORH-a i SPC-a protiv Velebita

1 KOMENTAR

Comments are closed.