Nije nikakvo iznenađenje da je Milorad Pupovac kao javni agent srbijanske politike u Hrvatskoj, agresivno antihrvatski reagirao na najnoviji slučaj optužnica protiv četvorice hrvatskih pilota, lažno optuženih za navodni napad na civile nakon “Oluje”.

Autor: Vjekoslav Krsnik

Deklarirani vođa velikosrpske “pete kolone” u Hrvatskoj zastupnik “Samostalne demokratske srpske stranke” (SDSS) u Hrvatskome saboru i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac u tekućoj pravosudnoj agresiji Beograda na četiri hrvatska pilota još je jednom dokazao da kao provjereni agent agresivne srbijanske politike iza koje naravno stoji predsjednik susjedne države Aleksandar Vučić ne bi smio sjediti u Hrvatskome saboru.

Kao zastupnik Milorad Pupovac je prisegnuo “svojom čašću da će dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da će se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske”. U svojem višestrukom zastupničkom mandatu Milorad Pupovac je prije svega dokazao da uopće nema časti da se ne drži Ustava i da ne poštuje pravni poredak Republike Hrvatske, te da se ne zauzima za svekoliki napredak Republike Hrvatske. Čak je ne naziva punim imenom govoreći o njoj kao “ova zemlja”, a svojim postupcima sustavno djeluje kao subverzivni agent četničke garniture u Beogradu s ciljem podrivanja ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske. Prije svega treba utvrditi da se Milorad Pupovac lažno predstavlja kao zastupnik cjelokupne srpske narodne manjine u Hrvatskoj, jer je za njega glasovalo svega 12 posto od ukupnog broja birača s te manjinske liste. Uz to treba napomenuti da se oko 10.000 hrvatskih Srba koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom borilo protiv velikosrpske fašističke agresije uz podršku tzv. JNA. Pravu definiciju Milorada Pupovca dao je bivši predsjednik Ivo Josipović ocijenivši ga kao “etnobiznismena”, a dopunio Zoran Milanović izjavom  da je Milorad Pupovac “beznačajan profiter”. “On nije Srbin, on je običan sitni lopov”, izjavio je Milanović. Miloradu Pupovcu tako lažno privilegiran položaj omogućili su prije svega Ivo Sanader Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, a sada briselski sluga Andrej Plenković za kojega je Milorad Pupovac rekao da je “suvo zlato”.

Za Pupovca i njegov manji dio srpske narodne manjine glavni je grad Beograd, dok on sam često sudjeluje na četničkim dernecima u Srbiji na kojima se Hrvatska uspoređuje s Hitlerovom Njemačkom. Njegovo glasilo “Novosti” koje financiraju hrvatski porezni obveznici, iz broja u broj riga mržnju na sve hrvatsko, a sam je kao predsjednik Nadzornog odbora štedne “Tesla banke” odgovoran za njezin stečaj.

Duga je lista postupaka i izjava srbijanskog agenta Milorada Pupovca u ovih tridesetak godina koliko djeluje u Hrvatskome saboru ne kao zastupnik koji “časno” obavlja svoju dužnost i “zauzima se za svekoliki napredak Republike Hrvatske”, nego kao otvoreni zagovornik poražene velikosrpske politike. On se prilagođava političkim okolnostim i  trendovima, pa je tako odmah na početku Miloševićeve velikosrpske agresije na Hrvatsku, da bi se Hrvatska diskreditirala u međunarodnoj zajednici, lažno izjavio kako je nova vlast pokrstila 11.000 srpske djece. Za kazneno djelo širenja lažnih vijesti nije nikad odgovarao, kao ni za niz kaznenih prijava protiv njega koje su po raznim osnovama podnesene DORH-u. Tu se prije svega ističe njegova uloga u grozan zločin počinjen nad hrvatskim humanitarcem dr. Ivanom Šreterom. Pod okriljem stranke koju je osnovao osuđeni ratni zločinac Goran Hadžić, Milorad Pupovac sustavno zastupa četničku velikosrpsku politiku, pa je za njega legalna vojno-redarstvena operacija “Oluja” etničko čišćenje a obrambeni Domovinskli rat “građanski rat”. Za njega i njegov manji dio srpske narodne manjine glavni je grad Beograd, dok on sam često sudjeluje na četničkim dernecima u Srbiji na kojima se Hrvatska uspoređuje s Hitlerovom Njemačkom. Njegovo glasilo “Novosti” koje financiraju hrvatski porezni obveznici, iz broja u broj riga mržnju na sve hrvatsko, a sam je kao predsjednik Nadzornog odbora štedne “Tesla banke” odgovoran za njezin stečaj.

Kad se sve to ima u vidu onda nije nikakvo iznenađenje da je Milorad Pupovac kao javni agent srbijanske politike u Hrvatskoj agresivno antihrvatski reagirao na najnoviji slučaj optužnica protiv četvorice hrvatskih pilota, lažno optuženih za navodni napad na civile nakon “Oluje”. U svom stilu Milorad Pupovac se već nekoliko puta obrušio na hrvatsku politiku poznatim stajalištem kako se ovdje vodio “građanski rat”, a ne da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije, pa navodi slučaj navodnog napada hrvatskog zrakoplovstva na izbjegličku kolonu u Bosni i Hercegovini pri čemu je ubijeno devet civila među kojima i nekoliko djece. Milorad Pupovac tvrdi da je “u ovom slučaju nedvojbeno riječ o ratnom zločinu počinjenom nad civilnim stanovništvom”. Međutim ako je što nedvojbeno onda je to činjenica da je haaška tužiteljica Carle del Ponte utvrdila da je borbeno djelovanje hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Oluji prema naoružanoj koloni vojske tzv. Republike srpske krajine bilo čisto i da je hrvatsko zrakoplovstvo djelovalo prema legitimnom vojnom cilju u skladu s međunarodnim ratnim pravom. Radi se naime o tome da to nije bila isključivo kolona civilnih izbjeglica nego kolona u kojoj su bili i pripadnici srpskih vojnih postrojbi. Zato taj slučaj iako je bio predmet istrage na Haaškom tribunalu nije procesuiran. O tome postoji zabilješka iz Haaga u hrvatskom MVEP-u, ali se na nju od službenih hrvatskih predstavnika uključujući naravno i premijera Andreja Plenkovića nitko nije pozvao.

Pupovac optužuje Hrvatsku kao da je ona napala Srbiju, posebno apostrofirajući ubijenu djecu, a da nikad ni slučajno kao zastupnik u Hrvatskome saboru nije pokrenuo pitanje 402 ubijene hrvatske djece za vrijeme agresije njegovo Srbije, za koji zločin nitko nije odgovarao.

Tako je Miloradu Pupovcu ostavljen slobodan prostor da optužuje Hrvatsku vojsku i državu za navodni ratni zločin koji nije postojao, pa tako on optužuje Hrvatsku kao da je ona napala Srbiju, posebno apostrofirajući ubijenu djecu, a da nikad ni slučajno kao zastupnik u Hrvatskome saboru nije pokrenuo pitanje 402 ubijene hrvatske djece za vrijeme agresije njegovo Srbije, za koji zločin nitko nije odgovarao. Ali, budući da hrvatska politika, dakle i ona HDZ-a i SDP-a vode kapitulantsku politiku porema Beogradu srbijanski agent u Hrvatskoj Milorad Pupovac može nesmetano prijetiti pa izjavljuje da Hrvatska nije u situaciji da se junači u ovoj stvari, da se Hrvatska može kompromitirati na ovom pitanju, te da nije kriva jedna strana nego obje, kao i da treba politike sjećanja podesiti današnjem vremenu i što je najvažnije da priče oko nestalih i ratnih zločina treba privesti kraju.

Zahvaljujući zastupničkom imunitetu Milorad Pupovac već tridetak godina pljuje po Hrvatskoj bez pardona, jer ga taj imunitet štiti od kaznenog progona. Međutim ako ne postoji zakonska pravna mogućnost da se velikosrpskom čel(t)niku pete kolone u Repoublici Hrvatskoj zauvijek začepe usta postoji politička mogućnost da ga se neutralizira. To može učiniti jedino brisleski sluga autokrat Andrej Plenković, ali kako je on po ocjeni samog Pupovca “suvo zlato” šira hrvatska javnost, dakle ne ona koja kroz kontrolirane medije, a prije svega na javnoj televiziji služi Pupovčevoj velikosrpskoj propagandi, teško će dočekati takvu Pupovčevu političku likvidaciju. Da se oslobodi njega i mazohističke luđačke košulje navučene nakaradnim Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina Hrvatska se mora osloboditi sadašnjeg ustavnog načela da su pripadnici narodnih manjina, prije svega Pupovčeve velikosrpske manjine, važniji od samih Hrvata. Veliko je pitanje tko u ovakvoj Hrvatskoj s osokoljenim novojugoslavenstvom i mutavom domoljubnom oporbom može to pokrenuti.

Prethodni članakPodcast Velebit – Herman Vukušić:
Hrvatska akademija je konačno objavila nacionalni Memorandum
Sljedeći članakHrvatska se mora ugledati na Srbiju