Podcast Velebit – Davor Domazet Lošo: Ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinju je srpsko zapišavanje crnogorskog teritorija

0
5547

Gost u Podcastu Velebit je admiral Davor Domazet Lošo.

► Što se događa u Crnoj Gori – ratno stanje, helikopterski desant SPC-a, policijska brutalnost, šok, bombe, suzavac?

► Je li ustoličenje novoga crnogorsko-primorskog mitropolita Joanikija Mićovića u dimu suzavca i udarcima pendreka na Cetinju, početak završne faze realizacije Vučićevog “srpskog sveta”?

► Kada je Isus slao apostole među ljude da propovijedaju evanđelje, a biskupi ili mitropoliti su nasljednici apostola, dao im je uputu “Gdje vas ne prime, iziđite iz tog grada i stresite prašinu s nogu za svjedočanstvo protiv njih”. Zašto se SPC ne drži evanđeoskih poruka, jer Isus nije rekao apostolima ako vas ne prime upotrijebite silu, suzavac, bombe, itd?

► Što je Cetinje za Crnogorce? Je li oskvrnuće njihove nacionalne svetinje usporedivo s Rimljanima, koji kad su osvojili Hram i stavili u njega kip Jupitera, a Židovi su to poniženje nazvali “grozota pustoši”?

► Jesu li to neke okultne tehnike kojima se namjerno provocira konflikt, kada se u prostor upisuju razni okultni simboli. U zoologiji se to zove zapišavanje teritorija kada zvijer zauzima tuđi teritorij. Kako se to naziva u politici?

► Može li ovaj SPC-ov scenarij gurnuti Crnu Goru u građanski rat?

► Kolika je prisutnost srpski vojnih i obavještajnih snaga i agentura u ovim zbivanjima u Crnoj Gori?

► Srpski mediji crnogorsku naciju opisuju kao “defekt”, “otpadak srpstva” i “brozomor” (nacija koju je izmislio J. B. Tito).

► Slavljen kao mirotvorac, pogotovo u Zagrebu, Porfirije je predvodio ustoličenje i pokazao da ne želi čuti za crnogorsku Crkvu i Crnogorce kao naciju i poseban vjerski identitet.

► Kako je zagrebački jugoslavenski milje Porfirija opisivao kao janje, a sve koji su upozoravali na ekstremnu velikosprsku politiku SPC-a i neskriveno četništvo, osuđivali i isljeđivali uz pomoć DORH-a? Zar je to “mirotvorac” kojeg je godinama veličao hrvatski medijski meinstream ili je on tek sada takav postao?

► Zašto je za medije u RH najveći problem to što je Aleksandar Vučić Crnogorsku pravoslavnu crkvu usporedio s Pavelićevim HPC-om, jer je to za njih vrhunac užasa?

► Prije 15 godina u Banja Luci je napravljen izvještaj protiv 14 ratnih zapovjednika Bljeska. Tužiteljstvo BiH ih sad tereti da su sudjelovali u izdavanju naredbi za neselektivno granatiranje i artiljerijsko djelovanje s područja pod kontrolom HV-a po civilnim ciljevima i nebranjenim mjestima Bosanske Gradiške i Kozarske Dubice, te da je ubijeno više civila. Koja je svrha ove operacije?

► Što znači “taktika” hrvatske države da taj dokument glatko ne odbaci, nego da sada po njemu krene s procesom provjere?

► Kako je izgledao sastanak osumnjičenih generala s predsjednikom hrvatske vlade na tu temu?

► Što znači kada pristanete razgovarati o vlastitoj krivici? Koliko ste već samim tim pristankom sebe kriminalizirali?

► Na koji se načini događaji u Afganistanu reflektiraju na odnose u EU i u Hrvatskoj?

► Je li slabljenje vojne moći SAD-a početak stvaranja novog međunarodnog poretka?

► Utjecaj Francuske i predsjednika Macrona na Hrvatsku, osobito na predsjednika vlade Plenkovića?

► Je li izjava “Krim je Ukrajina” nešto što odgovara istini i hrvatskim interesima?

► Koliko se u najnovijim zbivanjima u Crnoj Gori realiziraju zamisli iz Memoranduma 2, a koje su objavljene u drugoj knjizi Edicije Velebit, “Protokoli velikosrpske ideologije”?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakKad Srbi odluče biti nečija braća (video)
Sljedeći članakStravična pogubljenja vodstva HPC-a 1945. – upozorenje svima koji se laćaju protimbe SPC-u