Podcast Velebit – Slavko Kulić:
Za manje od dvije godine Hrvatska će bankrotirati

0
9449

Gost u Podcastu Velebit je Slavko Kulić, angažiran u znanstvenim krugovima od Bruxellesa pa do Kine. Aktivan na filozofskim i znanstvenim forumima po svijetu, član Lisabonskog savjeta, Ekonomskog foruma, Komisije za denuklearizaciju Europe i Komisije za etiku. Napisao 400 znanstvenih radova, 70 knjiga prevedenih i uvrštenih u svjetske biblioteke, četiri fakulteta, te stekao diplome za znanost na Oxfordu i Cambridgeu.

Koristi li se corona kriza za utvrđivanje i produbljivanje procesa globalizacije i slabljenja suvereniteta nacionalnih država?
Kraj corona krize se ne nazire, a gospodarstvo u gotovo svim razvijenim zemljama trpi velike štete zbog zatvaranja. Što će se dogoditi s globalnim gospodarstvom, tko će i kako podmiriti štete i financijske gubitke?
Kakve će posljedice na cijeli svijet imati trajanje ove krize, hoće li ostaviti gospodarske, društvene, političke i psihičke posljedice?
Tko je dobio izbore u SAD-u Trump, Biden ili mediji iza kojih stoji moćni sustav kreatora javnog mišljenja?
Jesu li to ‘oni’ gospodari koji sjede u tajnim organizacijama i u većini država odlučuju tko će biti predsjednik države ili predsjednik vlade?
Pripada li Joe Biden tim tajnim svjetskim organizacijama u kojima sjede multimilijarderi i vlasnici najvećih svjetskih korporacija, a koje su mu omogućile da usprkos već vrlo očitoj demenciji postane predsjednik najjače oružane sile na svijetu i najvećeg svjetskog gospodarstva?
Je li i Plenković poslan iz istih krugova u Bruxellesu kako bi zaveo diktaturu demokracije ili partitokracije u Hrvatskoj?
Koji je cilj europske politike i koji su njeni strateški ciljevi u Južnoj Europi?
Je li hrvatski je narod već toliko omamljen i izgubljen, da mu više nije važno tko vlada, upravlja i kamo usmjerava državu?
Može li narod misliti? Jer hrvatski narod kao da ne želi spas. Odbacuje domoljube i nekompromitirane i stalno bira iste kompromitirane ljude, političke opcije, razne vucibatine i neprijatelje hrvatske države.
Doprinosi li pomirbi nedavno polaganje vijenaca u Dunav na obljetnicu stradanja Vukovara ili je to jedna vrsta političkih elektrošokova kojima se narod omamljuje i pretvara u poslušni, nemisleći kolektiv?
Je li korupcija postala novo normalno u svjetonazoru običnog hrvatskog čovjeka?
Je li politička korupcija model i preduvjet za izglasavanje proračuna?
U proračunu za 2021. godinu je predviđen rast BDP-a od 5 posto. Može li se uopće govoriti o rastu ako je nemoguće predvidjeti situaciju s corona krizom u slijedećoj godini?
U proračunu su uračunata i sredstva, zajmovi kreditnih linija iz EU. Prelazimo li sada i formalno na ekonomski model življenja na kredit?
U Hrvatskoj politička, ali i zakonska odgovornost prestaje svršetkom mandata. Na primjeru afere vjetroparka Krš Pađene vidi se koliko je to štetno jer nitko neće postaviti pitanje ministrima prošlih vlada koji su donijeli odluku za otkup struje po višoj tarifi. To je tek jedna u beskraju sličnih afera zloupotrebe položaja. Gdje je kraj takvog sustavnog parazitiranja, a zapravo pljačkanja nacionalnog blaga?
Koliko još ima toga u Hrvatskoj za ukrasti?
Tko i kako odabire kadrove Hrvatske narodne banke?
Je li u tijeku pretvaranje Hrvatske u kmetovski posjed banaka i velikih stranih koncerna?
Zašto se država zadužuje kod komercijalnih banaka umjesto da koristi vlastite rezerve?
Koji je ključ HNB-a koji određuje pričuve bankama?
Čemu služi ovolika količina administrativnih uvjeta u poduzetništvu?
Živi li Hrvatska i dalje komunistički mentalitet gdje se privatnike i poduzetnike gleda kao kulake, crnoburzijance i zapadne kapitalističke agente?
Gubimo li se kao subjekt kulture prije nego što smo postali subjekt civilizacije?
Najavljuju li se novi sukobi naoružavanjem na prostoru bivše Jugoslavije?


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

► IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

► na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

► ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.

Prethodni članakS Pupovcem i pupovčanima zamućena vukovarska komemoracija isto kao i Oluja s Gruborima
Sljedeći članakNeostvareni san o Zahuktalom ćiri u Hrvatskoj