Autor: Dinko Dedić

Vijest o konačnoj zabrani četničkog sudjelovanja u mimohodu australskih veterana i njihovih ratnih saveznika iz WW2, proširila se po Australiji kao požar na vjetru, nakon što je najprominentniji australski dnevnik “The Australian” u današnjem vikend izdanju, na drugoj stranici objavio da je Projekt Velebit sa supotpisnicima “Domovinom” iz Sydneya i Odborom Hrvata u Victoriji, priskrbio izbacivanje četničkih prestavnika iz mimohoda u kojemu svake godine, uz Australce sudjeluju američki, francuski, britanski, kanadski i drugi veterani ratnih savezničkih država, među kojima su u Melbourneu, unatoč protesta koje su dolazili svake godine, sudjelovali i srpski četnici.

The Weekend Australian 27/04/2019, stranica 2.

“The Australian” je dnevnik koji mi za vrijeme rata u Hrvatskoj pomogao spasiti glavu. Nakon što su mi na policiji u Petrinjskoj uništeni svi dokumenti a ja dobio upozorenje da me slijedi Barešićeva sudbina jer su me “naši” (danas u njemačkom zatvoru) odlučili likvidirati, u ratom okruženom Zagrebu obratio sam se na tim ratnih izvjestitelja australskog dnevnika “The Australian”, među kojima sam poznavao jednog novinara. Bili su smješteni u hotelu “Panorama” i od njih sam dobio propusnicu s kojom sam se u kritičnom momentu mogao kretati i spasiti glavu.

Danas, kada me je, u sastavu izvještaja o sudjelovanju Projekta Velebit u procesu zabrane četničkog marša sa drugim veteranima savezničkih vojski, odnosno njihovim potomcima, “The Australian” imenovao, prijetnje su počele stizati preko svega što mi u kući zvoni. Izgleda da su moje veze s tim australskim dnevnikom uvjek povezane uz prijetnje smrću.

Ipak, samo je jedno važno, a to je da je konačno razotkrivena laž o tome kako su oni koji su se prvi oglasili i pred Hitlerom pohvalili da su “Juden Frei”, zapravo zapadni saveznici.

Unatoč toga što je UK na kraju okrenulo leđa četnicima i počelo pomagati Tita, Karađorđevićeve rodbinske veze s britanskom krunom i britanski prosrpski sentimenti pospješili su da su kroz sve godine nakon rata baš četnici bili ti koji su u sastavu Britanskog Commonwealtha bili lažno tretirani kao saveznici.

Posebno je ovaj događaj morao pogoditi Vučićevu vlast u Srbiji koja je odnedavna i službeno rehabilitirala četništvo i četničke vođe iz Drugog svjetskog rata i podizala im spomenike diljem Srbije.

Kakave su šanse ovih što prijete, kada mnogo moćniji i profesionalniji od njih nisu uspjeli u 20 godina (71-91).

Veliki australsko-novozelandski nadnevak, koji se komemorira kako u glavnim gradovima australskih država, tako i na Galipolju i na velikom australskom ratnoim meorijalu u Villers–Bretonneux u Francuskoj, prenose sve televizije savezničkih zapadnih država, a velikosrpska diplomacija je svojim marljivim radom uspijevala Dražu, Nedića, Ljotića i druge predstavljati kao saveznike i na taj način za njih osiguratni mjesto i na mimohodima povodom najvećeg australskog praznika, Dana ratnih veterana poznatom kao ANZAC Day.

Može se sve ljude obmanjivati neko vrijeme i može se neke ljude obmanjivati cijelo vrijeme, ali nije moguće obmanjivati sve ljude cijelo vrijeme. Sve laži na kraju moraju pasti pa i one koje je Srbija uspijevala progurati u svijet ali će prije ili kasnije pasti i one kojima se uz aboliciju i izostanak lustracije, uspjelo rehabilitirati četništvo u Hrvatskoj, a njegove predstavnike smjestiti i u sam Hrvatski državni sabor.

Toga bi trebali biti svjesni svi oni koji su tolerirali i koji i danas u Hrvatskoj toleriraju četništvo i u njegovu obranu progone hrvatske branitelje Domovinskog rata, nesposobni oprostiti se od svojih naslijeđenih i usađenih povijesnih zabluda jugoslavenstva, titoizma i balkanizma i koji su odlazili i odlaze u Srb slaviti četničko-partizanski ustanak podignut uz asistencuju Benitta Musolinija i njegove vojske. Badava sav žilavi otpor protiv revizionizma – istina na kraju uvijek pobjeđuje i utjerivače zablude žigoše i trpa na povijesno smetlište.

Novozelandski masakr inspiriran velikosrpskom ideologijom

Novozelandski masakr inspiriran velikosrpskom ideologijom

Prethodni članakPodcast Velebit – Goran Jurišić: Okultno u politici
komunizma i novog liberalnog svjetskog poretka
Sljedeći članakTeorija osvete, kao da su joj autori
Klasić, Jakovina i Josipović
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.