Projekt Velebit i Marko Perković Thompson
pripremaju glazbeno iznenađenje

0
2987

Kao što smo prethodnih dana najavljivali, Projekt Velebit priprema produkciju jednog glazbenog iznenađenja. Radi se o obradi stare hrvatske pjesme koja svojom simbolikom, sadržajem i melodijom objedinjuje svu ljepotu i snagu hrvatske kulturne i glazbene tradicije. Demo verzija pjesme snimljena je u studiju Dražena Stojčevića koji je napravio aranžman, a vokal je otpjevao Damir Ljubičić, aktivist Projekta Velebit.

Prošli smo tjedan kontaktirali Marka Perkovića Thompsona koji je, nakon što je čuo o čemu se radi, preslušao našu demo snimku i pristao sudjelovati u realizaciji ovog projekta. Evo što nam je Thompson tom prilikom izjavio:

Ideja je odlična. Pjesma je u ovom aranžmanu pogođena i zapravo kao da je prodisala u ovakvoj izvedbi, kao da je iz nje oslobođena sva ona snaga koja je pokretala naraštaje Hrvata u njihovim naporima koji su doveli do cilja – stvaranja države. Zanimljivo je da sam prošle godine i ja razmišljao o ovoj ideji pa mi je to bio dodatni poticaj da prihvatim ponudu Projekta Velebit. Međutim, ideja ove pjesme je vrlo važna kako u vrijeme kada je nastala tako i danas. Stoga je potrebno cijeloj produkciji pristupiti maksimalno profesionalno. Zbog toga je potrebno angažirati naše najbolje glazbenike kako bi konačni proizvod bio dostojan svega onoga što ta pjesma predstavlja hrvatskom narodu. 

Ima tu puno posla, jer treba svaku dionicu odsvirati i otpjevati tako da van izađe samo ono najbolje što ideja ove pjesme nosi u sebi. Biti će to naš mali poklon publici, koji će, uvjeren sam, dodati toliko potrebne nam pozitive i optimizma u ovu našu hrvatsku stvarnost.

Bacamo se na posao i nadam se da bi do kraja veljače mogli biti gotovi”, zaključio je Marko Perković Thompson.

Prethodni članakGeneracija obnove – GO za promjene i za smjene
Sljedeći članakHrvatska geopolitika 20. stoljeća (2.dio)